Registreeru
Sequence ID: 2
unustasid parooli?
 
 
 

uudised

    Cover news

    Iš Rusijos kariuomenėje tarnaujančio K. Kvietkaus atimta Lietuvos pilietybė (papildytas)

    2024 Rgs 17 11:14 |Category:  Cover news

    Iš Rusijos kariuomenėje tarnaujančio K. Kvietkaus atimta Lietuvos pilietybė (papildytas)

    papildyta nuo trečios pastraipos

    Vilnius, rugsėjo 17 d. (BNS). Iš Rusijos kariuomenėje tarnaujančio ir Ukrainoje kovojančio lietuvio Kęstučio Kvietkaus atimta Lietuvos pilietybė, antradienį pranešė Vidaus reikalų ministerija.

    Tokį sprendimą vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė priėmė vadovaudamasi Pilietybės įstatymu ir atsižvelgdama į Migracijos departamento teikimą bei kitų atsakingų valstybės institucijų pateiktą informaciją.

    Tyrimą atlikęs Migracijos departamentas nustatė, kad K. Kvietkus pažeidė įstatymo reikalavimą, draudžiantį Lietuvos piliečiams be Vyriausybės leidimo tarnauti kitų valstybių kariuomenėse.

     Tarptautinė teisė draudžia iš žmogaus atimti pasą, jeigu tai yra vienintelė jo turima pilietybė, tačiau numato išimčių, susijusių su galimu jo nelojalumu valstybei. Be to, LRT radijo žiniomis, K. Kvietkus turi ir Rusijos pilietybę.

    Apie tai, jog K. Kvietkus galimai kariauja Rusijos pusėje Ukrainoje, pirmąkart pranešta rugpjūtį. Jis socialiniame tinkle „Facebook“ dalinosi vaizdo įrašais, kuriuose šaudo iš granatsvaidžio, filmuoja save apkasuose.

    Vėliau naujienų portalas „15min“ pranešė apie institucijoms žinomus mažiausiai penkis Lietuvos piliečius, kariaujančius Rusijos pusėje.

    Migracijos departamentas nurodė, kad teberenka su tuo susijusią informaciją.

    [email protected], Lietuvos naujienų skyrius

    salvesta:  Send to the Editor