Registreeru
Sequence ID: 3
unustasid parooli?
 
 
 

uudised

    Cover news

    Apeliacinis teismas M. Sinkevičių pripažino kaltu dėl piktnaudžiavimo

    2024 Rgs 19 13:07 |Category:  Cover news

    Apeliacinis teismas M. Sinkevičių pripažino kaltu dėl piktnaudžiavimo

    Vilnius, rugsėjo 19 d. (BNS). Apeliacinis teismas ketvirtadienį atmetė Jonavos mero Mindaugo Sinkevičiaus skundą ir paliko galioti pirmos instancijos teismo sprendimą.

    „Teisėjų kolegija (...) nusprendžia skundą atmesti“, – posėdžio metu sprendimą paskelbė teisėjų kolegijai pirmininkaujantis Evaldas Pašilis.

    Po šio sprendimo M. Sinkevičius lieka kaltu dėl piktnaudžiavimo, dokumento suklastojimo ir turto pasisavinimo pasinaudojant jam skirtomis savivaldos išmokomis.

    Kauno apygardos teismas Jonavos rajono merą gegužės pabaigoje pripažino kaltu dėl piktnaudžiavimo, dokumento suklastojimo ir turto pasisavinimo pasinaudojant jam skirtomis savivaldos išmokomis.

    Politikui skirta 12,5 tūkst. eurų bauda ir draudimas trejus metus eiti pareigas valstybės institucijose, tarp jų – ir būti meru.

    M. Sinkevičius kaltės nepripažino ir tokį nuosprendį apskundė, teigdamas, kad pirmos instancijos teismas ne iki galo įvertino visą bylos medžiagą, selektyviai vertino pateiktus įrodymus.

    Po pateiktų kaltinimus M. Sinkevičius pernai lapkritį sustabdė narystę Lietuvos socialdemokratų partijoje (LSDP), tačiau yra įrašytas į šios partijos spalį vyksiančių Seimo rinkimų sąrašą 141 numeriu.

    Autorius Vilmantas Venckūnas

    [email protected], Lietuvos naujienų skyrius

    salvesta:  Send to the Editor