Registreeru
Sequence ID: 2
unustasid parooli?
 
 
 

uudised

    LIT - Cover - FullwDelay

    2024 Rgs 19

    Japonijos įmonė sako nutraukusi „Hezbollah“ naudojamų radijo imtuvų gamybą prieš 10 metų (papildytas)

    2024 Rgs 19 07:48 |Category:  Cover news with delay

    Japonijos įmonė sako nutraukusi „Hezbollah“ naudojamų radijo imtuvų gamybą prieš 10 metų (papildytas)

    papildyta nuo ketvirtos pastraipos

    Tokjas, rugsėjo 19 d. (AFP-BNS). Japonijos įmonė „Icom“ ketvirtadienį pranešė prieš dešimt metų nustojusi gaminti tokio modelio radijo imtuvus, kurie, kaip pranešama, yra susiję su naujausiais sprogimais Libane.

    „IC-V82“ yra nešiojamasis radijo imtuvas, kuris buvo gaminamas ir eksportuojamas, taip pat ir į Artimuosius Rytus, nuo 2004 iki 2014 metų spalio. Jo gamyba buvo nutraukta maždaug prieš dešimt metų ir nuo to laiko mūsų įmonė jo nebetiekė“, – sakoma „Icom“ pareiškime.

    Įvairiose Libano vietovėse trečiadienį sprogus nešiojamiesiems radijo imtuvams, žuvo 20 žmonių, o dar daugiau kaip 450 buvo sužeisti, pranešė pareigūnai.

    Tai buvo antroji prietaisų sprogimų banga per dvi dienas. 

    Nauji sprogimai nugriaudėjo kitą dieną po to, kai Libane sprogus šimtams pranešimų gaviklių žuvo 12 žmonių, įskaitant du vaikus, o dar apie 2,8 tūkst. buvo sužeisti. Dėl precedento neturinčių išpuolių „Hezbollah“ kaltina Izraelį.

    „Baterijų, reikalingų pagrindiniam įrenginiui veikti, gamyba taip pat buvo nutraukta, o holograminio ženklo, naudojamo, kad būtų galima atskirti suklastotus gaminius, nebuvo, todėl neįmanoma patikrinti, ar gaminys išsiųstas iš mūsų įmonės“, – teigiama „Icom“ pranešime.

    Įmonė pridūrė, kad užsienio rinkoms skirtus gaminius parduoda tik jos įgalioti platintojai ir kad jos eksporto programa pagrįsta Japonijos saugumo prekybos kontrolės taisyklėmis.

    „Visi mūsų radijo imtuvai gaminami mūsų gamybos filiale „Wakayama Icom Inc.“, esančiame Vakajamos prefektūroje, pagal griežtą valdymo sistemą (...), todėl gaminiuose nenaudojamos jokios kitos dalys, išskyrus tas, kurias nurodė mūsų įmonė. Be to, visi mūsų radijo imtuvai gaminami toje pačioje gamykloje, mes jų negaminame užsienyje“, – sakoma pareiškime.

    Sprogimų Libane, kurie pakurstė nuogąstavimus dėl karo su Izraeliu, žydų valstybė nekomentavo. Baltieji rūmai visas šalis perspėjo nesiimti jokio eskalavimo.

    [email protected], Užsienio naujienų skyrius

    salvesta:  Send to the Editor