Registreeru
Sequence ID: 3
unustasid parooli?
 
 
 

uudised

    LIT - Cover - FullwDelay

    2024 Rgs 19

    VRK penktadienį spręs dėl Jonavos mero M. Sinkevičiaus mandato panaikinimo (atnaujintas)

    2024 Rgs 19 17:48 |Category:  Cover news with delay

    VRK penktadienį spręs dėl Jonavos mero M. Sinkevičiaus mandato panaikinimo (atnaujintas)

    Vilnius, rugsėjo 19 d. (BNS). Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) penktadienį spręs dėl Jonavos rajono mero Mindaugo Sinkevičiaus mandato panaikinimo, įsigaliojus Apeliacinio teismo nuosprendžiui „čekiukų“ byloje.

    „Kadangi ketvirtadienio pavakare, apie 16.30 val., VRK gavo Lietuvos apeliacinio teismo nutartį, penktadienio posėdyje taip pat bus sprendžiami klausimai dėl Mindaugo Sinkevičiaus kaip kandidato į Seimo narius registracijos naikinimo ir jo kaip mero įgaliojimų nutrūkimo“, – teigiama komisijos pranešime žiniasklaidai.

    Apeliacinis teismas ketvirtadienį atmetė M. Sinkevičiaus skundą ir paliko galioti pirmos instancijos teismo sprendimą, kuriuo politikas „čekiukų“ byloje pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo, dėl dokumento suklastojimo ir turto pasisavinimo, pasinaudojant jam skirtomis savivaldos išmokomis.

    Kauno apygardos teismas Jonavos rajono merą gegužės pabaigoje pripažino kaltu dėl piktnaudžiavimo, dokumento suklastojimo ir turto pasisavinimo pasinaudojant jam skirtomis savivaldos išmokomis.

    Politikui skirta 12,5 tūkst. eurų bauda ir draudimas trejus metus eiti pareigas valstybės institucijose, tarp jų – ir būti meru.

    Pagal Rinkimų kodeksą, savivaldybės mero įgaliojimai nutrūksta nesuėjus terminui, kai įsiteisėja apkaltinamasis teismo nuosprendis.

    M. Sinkevičius kaltintas, kad 2019–2023 metais būdamas tarybos nariu ir meru savivaldybės administracijai padarė 1487 eurų dydžio turtinės, taip pat neturtinės žalos pakirtus pasitikėjimą mero institucija.

    Jis kaltintas suklastojęs 16 dokumentų, juose įtvirtindamas tikrovės neatitinkančius duomenis apie pirkinius, nesusijusius su tarybos nario veikla. 

    Bylos duomenimis, į tarybos nario išlaidų avanso apyskaitą M. Sinkevičius įtraukė sąskaitas už „Telia Lietuva“ ryšio paslaugas, du televizorius „Samsung“, taip siekdamas pagrįsti tarybos nario išlaidas.

    Kauno apygardos teisme politikas kaltės nepripažino.

    Po pateiktų kaltinimus M. Sinkevičius pernai lapkritį sustabdė narystę Lietuvos socialdemokratų partijoje, tačiau yra įrašytas į šios partijos spalį vyksiančių Seimo rinkimų sąrašą 141 numeriu. 

    Partija teigia, kad jis privalės trauktis iš rinkimų. 

    Seimo rinkimai vyks spalio 13 dieną.

    Autorė Jūratė Skėrytė

    [email protected], Lietuvos naujienų skyrius

    salvesta:  Send to the Editor