Registreeru
Sequence ID: 10
unustasid parooli?
 
 
 

uudised

    SC - Visi pranešimai spaudai

    2024 Rgs 18

    „Lietuvos metų automobilio 2025“ komisijoje – du siurprizai

    2024 Rgs 13 14:51 |Category:  SC - Visi pranešimai spaudai

    Tai yra pranešimas spaudai, už kurio turinį BNS neatsako.

    „Lietuvos metų automobilio 2025“ komisijoje – du siurprizai

    Jau dvidešimt aštuntą kartą rengiamų „Metų automobilio“ rinkimų komisija visuomet buvo  hermetiška tarsi masonų ložė. Nieko keisto – konkursą organizuoja Lietuvos žurnalistų autoklubas (LŽA), todėl ir komisija buvo renkama vien iš pašvęstųjų – klubo narių. Jau nebe. Šiemet komisijoje net du nariai, neturintys bilietų į uždarą klubą, tačiau turintys žinių, tvirtą nuomonę ir neginčijamą autoritetą atskirose visuomenės grupėse – VILNIUS TECH profesorius Saugirdas Pukalskas ir populiarusis nuomonės formuotojas Paulius Mikolaitis (Paul de Miko).  

    „Stebint, kaip nyksta kažkada užmojais stebinusios automobilių parodos, keičiasi pardavimo platformos ar girdint, kad jaunajai kartai automobilis jau nėra būtinas gyvenimo atributas, apima nejauki nuojauta, kad mes, benzingalviai, kažką svarbaus praleisime.  Bendraminčiai gerai, tačiau čia slypi ir pavojus nepastebėti reikšmingų išorės poslinkių, todėl šiemet vieningai nusprendėme į komisiją pasikviesti du labai skirtingus žmones. Vienas jų – Saugirdas – yra žmogus, kuris į automobilį žvelgia mokslininko akimis, o Paulius tiesiog mato įrenginį su ratais taip, kaip jį mato jaunoji karta. Ir vieno, ir kito vertinimai praturtins bendrą vaizdą ir padės tiksliau įvertinti kandidatus“, – paaiškino LŽA prezidentas Valdas Valiukevičius.  

    Likusieji 8 komisijos nariai buvo išrinkti uždaro balsavimo būdu iš autoklubo narių.

    „Lietuvos metų automobilio 2025“ komisija:

    Egidijus Babelis: Žurnalistas. Užkietėjęs automobilistas nuo mažų dienų. „Širdyje - seno kirpimo benzingalvis, bet mane domina ir visa automobilių pramonės raida, patinka stebėti, jausti ir matyti, kaip keičiasi automobiliai, kaip keičiasi vairuotojai ir visame tame dalyvauti. Pats, kaip vairuotojas nesikeičiu: patinka vairuoti. Ne važiuoti, o vairuoti.“

    Linas Butkus: Žurnalistas.Ketvirtą dešimtį dirbdamas su automobiliais susijusioje žurnalistikoje, nesugebu savęs įtikinti, kad transporto priemonės yra tik metalo (na, ir daugybės kitų medžiagų) gabalai. Man mašinos yra gyvos, nes matau, kaip jos gyvena, dirba, kenčia, džiaugiasi, serga, paskui sveiksta ir galų gale sensta.“

    Renaldas Gabartas:  Žurnalistas. Komisijos veteranas, nepraleidęs nė vieno konkurso. Benzingalvis, kiek tik įmanoma tokiu būti. Renaldo gyvenimo aprašyme yra daug sėkmingų startų ir finišų įvairiausiose lenktynėse, taip pat ir neaprėpiamas žinių apie automobilius bagažas.

    Justas Lengvinas: Žurnalistas, fotografas. „Anksčiau galvodavau, kad gal mašinos yra tas reikalas, iš kurio berniukai išauga. Tačiau jau supratau, kad ne mano jėgom išaugti iš automobilių pasaulio. O aš to ir nenoriu. Mašinos man yra gyvenimas – mėgstu vairuoti, analizuoti, lenktyniauti. Mėgstu suprasti techninius sprendimus, pažinti dizainą, stebėti progresą. Matau daug filosofijos automobiliuose plačiąja prasme. Vedu statistiką ir ji rodo, kad per pastaruosius kelis metus pavairuoju bent po 50 naujų automobilių ir jei kas paklaustų, sakyčiau, kad man dar per mažai.“

    Paulius Mikolaitis: Buvęs duomenų analitikas, dabar – tinklaraštininkas ir visuomenininkas.  „Automobiliai man yra ne kas daugiau, kaip transporto priemonė, kelionei iš taško A į tašką B, tačiau visai neblogas autokultūros pažinimas (mokyklos suolo draugo Pauliaus Valiukevičiaus dėka) ir skrupulingas dėmesys detalėms (profesinė liga) mane GALBŪT paverčia visai įdomia laukine korta metų automobilio komisijoje. Matysime.“

    Vitoldas Milius: „Auto Bild Lietuva“ vyr. redaktorius, laidų vedėjas. Benzingalvis iki kiek tik galima tokiu būti, įvairių rekordų gerintojas ir keliautojas.

    Žilvinas Pekarskas: Naujienų portalo 15min rubrikos „Gazas“ redaktorius. Dalyvauja daugybės automobilių modelių premjerose Europoje, vėliau juos išbando ir Lietuvoje, jau kitokiomis sąlygomis. apžvalgas publikuoja Gazas.lt, Youtube kanale. Socialiniuose tinkluose žinomas ir Dakarsko vardu.

    Vytautas Pilkauskas: Skaitmeninio turinio kūrėjas, fotografas. Komisijos narys, geriausiai žinantis kiekvieno automobilio kiekvieną liniją. Kasdienė jo veikla yra automobilių fotografavimas, o tai neišvengiamai reiškia ir jų vairavimą bei testavimą. Tad dalis įspūdžių pavirsta ne tik į nuotraukas, bet ir į rašytas automobilių apžvalgas. Jau galima juokauti, kad nei vienas naujas automobilis neišrieda į Lietuvos gatves nepraėjęs Vytauto sertifikavimo fotoaparatu.

    Saugirdas Pukalskas: Technologijos mokslų daktaras, VILNIUS TECH dėstytojas, docentas (22 metai), Automobilių inžinerijos katedros vedėjas (16 metų), 4 vaikų tėvas. „Mėgstu laiką leisti su šeima, domiuosi ekologišku, tvariu ir tyliu transportu, padėsiančiu išsaugoti pasaulį ateities kartoms Gyvenimo moto: Gyvenk kaip galima tvariau!“

    Valdas Valiukevičius:  Lietuvos Žurnalistų autoklubo įkūrėjas ir prezidentas, keliautojas kemperiais ir vienas iš nedaugelio, kurie komisijoje yra nuo pat konkurso starto.

    Šiemet konkursas oficialiai startuos VILNIUS TECH universitete, kur bus surengta konferencija „Plug-In“. Vėliau vyks elektromobilių testas, bandymai Vilniaus automechanikos ir verslo mokyklos  autodrome, specialių nominacijų bandymai Druskininkuose. Lapkričio 29 dieną nugalėtojai bus paskelbti VILNIUS TECH.

    Pernykščiame konkurse varžėsi 30 pretendentų. Pirmą kartą buvo nuspręsta skelbti 3 metų automobilius atitinkamose kainų kategorijose: iki 40 tūkst. eurų, iki 60 tūkst. eurų ir daugiau nei 60 tūkst. eurų. Pernai nugalėtojais tapo, atitinkamai, „Nissan X-Trail“, „Toyota Prius“ ir „Mercedes-Benz“ E klasė.

    Kontaktinis asmuo
    Rūta Slušnytė
    Projektų vadovė
    FComm, UAB
    +37069884141
    [email protected]

    Tai yra pranešimas spaudai, už kurio turinį BNS neatsako.

    salvesta:  Send to the Editor