Registreeru
Sequence ID: 2
unustasid parooli?
 
 
 

uudised

    SC - Visi pranešimai spaudai

    2024 Rgs 18

    To dar nematėte! Įspūdingo dydžio paveikslai, pasakojantys gyvenimiškas istorijas

    2024 Rgs 13 15:38 |Category:  SC - Visi pranešimai spaudai

    Tai yra pranešimas spaudai, už kurio turinį BNS neatsako.

    To dar nematėte! Įspūdingo dydžio paveikslai, pasakojantys gyvenimiškas istorijas

    Renginio tipas: paroda
    Renginio data: penktadienis, 2024 rugsėjo 13
    Renginio pradžia: 08:00
    Renginio pabaiga: trečiadienis, 2024 spalio 9
    Renginio vieta: Kauno „Akropolis“ (Karaliaus Mindaugo pr. 49, Kaunas)

    Kaune pristatoma dar neregėta menininko Algio Kriščiūno tapybos paroda: įspūdingo dydžio drobės žiūrovą nukelia į slapčiausias sielos gelmes, kviesdamos diskutuoti apie kasdienybės prasmę, akimirkos džiaugsmą, permąstyti prioritetus, gyvenimiškas vertybes, savo ir pasaulio santykį.

    Pasak autoriaus, paroda „Maži ir dideli žmonės“ gimė svarstant apie tai, koks santykinis yra kiekvieno iš mūsų dydis.

    „Stovėdami prieš veidrodį atrodome sau visiškai normalaus dydžio, tačiau pasaulio mastu mes esame mažučiai, kone skruzdėlės. Bet tai, kuo galime būti kitiems, yra daugiau negu skruzdė, vyras ar moteris, kalnas ar jūra. Mus mylinčiam žmogui esame visas pasaulis. Tad kokie iš tiesų esame?“ – svarsto Algis Kriščiūnas, pristatydamas aštuonis paveikslus, kuriuose nagrinėja nostalgijos, tikrumo, santykio su savimi ir kitais, laisvės, gyvenimo laikinumo temas.

    Kaip šiam kūrėjui būdinga, kiekvienas paveiksluose ras jautrią istoriją, kurios pabaigą autorius palieka žiūrovams. Tokiu būdu parodos stebėtojas tampa bendraautoriumi – diskusijos, pokalbiai ir net neišsakytos žiūrovų emocijos, jų džiaugsmas, kartais ašaros paveikslams suteikia vis naują prasmę ir reikšmę.

    „Stovėdamas šalia šių paveikslų dėl jų dydžio iš pradžių pasijunti mažas, tačiau įsigilinęs į kūrinius suvoki, koks didelis ir svarbus kažkam gali būti“, – sako menininkas.

    Dailininkas, fotografas, iliustratorius, muzikantas, tekstų rašytojas Algis Kriščiūnas laikomas vienu produktyviausių Lietuvos menininku – kasmet jo kolekcija pasipildo bent 50 naujų tapybos, iliustracijos, grafikos, fotomeno kūrinių.

    2024-aisiais pagal menininko paveikslus sukurtas virtualios realybės filmas „Žaisti gyvenimą“ sulaukė tarptautinio pripažinimo ir dalyvavo Venecijos kino festivalio konkursinėje programoje.

    Kauno „Akropolyje“ rugsėjo 13 d. atidaryta A. Kriščiūno paroda „Maži ir dideli žmonės“ veiks renginių aikštėje III aukšte iki spalio 9 d. Lankymas nemokamas.

    Pasak autoriaus, parodos erdvė pasikeitė nepažįstamai – joje pasijusite tarsi patekę į ryškų filosofinį sapną.

    Kontaktinis asmuo
    Austėja Masiokaitė-Liubinienė
    Komunikacijos agentūra „Nova media“
    +370 614 54894
    [email protected]

    Tai yra pranešimas spaudai, už kurio turinį BNS neatsako.

    salvesta:  Send to the Editor