Registreeru
Sequence ID: 2
unustasid parooli?
 
 
 

uudised

    SC - Visi pranešimai spaudai

    2024 Rgs 19

    Darbymetis Lampėdžio pakrantėje Kaune: iš pagrindų atnaujins paplūdimį

    2024 Rgs 18 13:56 |Category:  SC - Visi pranešimai spaudai

    Tai yra pranešimas spaudai, už kurio turinį BNS neatsako.

    Darbymetis Lampėdžio pakrantėje Kaune: iš pagrindų atnaujins paplūdimį

    Oficialiai pasibaigus maudynių sezonui, Kauno miesto savivaldybė pradeda darbus Lampėdžio ežero pakrantėje. Kitapus Raudondvario plento, ties Gervių gatvėje naujai įrengta automobilių stovėjimo aikštele, pradedami paplūdimio kapitaliniai atnaujinimo darbai – nuo persirengimo kabinų iki gelbėtojų punktų ir papildomų patogumų poilsiautojams.

    Šiuolaikiška erdvė poilsiui

    „Lampėdžių ežeras – viena labiausiai kauniečių pamėgtų erdvių vasaros maudynėms neišvykstant iš miesto. Matydami šių pakrančių užimtumą ir nenorėdami trukdyti poilsiautojams, darbus nukėlėme į rudenį. Rangovų technika į pliažus greta Gervių gatvės pajudėjo vos tik pasibaigus oficialiam maudymosi sezonui.

    Viena Lampėdžio pusė, prie pat kempingo, jau sutvarkyta. Norime šiuolaikiniams poreikiams pritaikyti ir kitas pakrantes, o tuo pačiu pagerinsime darbo sąlygas ir gelbėtojams“, – sako Kauno savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėjas Aloyzas Pakalniškis.

    Lampėdžio ežero pietinėje dalyje numatyta sutvarkyti paplūdimio teritoriją ir įrengti naują rekreacinę infrastruktūrą. Darbai turėtų būti atlikti per 5 mėnesius nuo jų pradžios.

    Kiek anksčiau čia pat įrengta erdvi automobilių stovėjimo aikštelė, atnaujinta pati Gervių gatvė, įrengta žiedinė sankryža.

    „Per paskutinius kelerius metus miestas skyrė nemažai dėmesio Lampėdžių tvenkiniui ir jo pakrantėms. Ne kartą valytas ir lygintas vandens telkinio dugnas, šiaurinėje dalyje sutvarkytas pliažas su visa infrastruktūra. Visi šie darbai atliekami su vienu tikslu – suteikti galimybę kauniečiams šiltuoju metų laiku patogiau, kokybiškiau ilsėtis ir pramogauti prie vandens, neišvykstant iš miesto“, – teigia Kauno mero pavaduotojas Andrius Palionis.

    Visi reikalingi patogumai

    Pietinėje pakrantėje numatytas visuomeninis pliažas su persirengimo kabinomis, gelbėtojų punktais ir neregiams pritaikytais informaciniais stendais. Neįgaliesiems taip pat bus įrengti specialūs pandusai.

    Po to, kai prieigose buvo naujai įrengta stovėjimo aikštelė, automobilių eismą tolyn Gervių gatve ketinama apriboti, kad čia saugiai jaustųsi pėstieji. Iki šiol minėta erdvė pasitarnaudavo kaip gana chaotiška transporto priemonių parkavimo vieta.

    Vadovaujantis projektu, rangovai turės pasirūpinti ir antivandalinių lauko dušų pastatymu. Čia pat bus sumontuoti lauko suoliukai, dviračių stovai ir apšvietimo atramos.

    Šių metų pradžioje viešąjį rangos darbų konkursą laimėjo bendrovė „Autokausta“. Darbų vertė – 1,4 mln. Eur su PVM.

    Reguliari nuolatinė priežiūra

    Iki šiol Kaune veikia penki oficialūs paplūdimiai. Dvi maudymosi vietos – Lampėdžiuose (Gervių gatvėje ir Raudondvario pl. 161B), dar tiek pat – Kauno mariose (prie T. Masiulio gatvės), viena – Panemunėje (A. Smetonos al. 4).

    Prieš kiekvieną maudymosi sezoną paplūdimiai papildomi smėliu, atnaujinamos persirengimo kabinos, tvarkoma kita pliažui reikalinga infrastruktūra.

    Gegužę atliekami pirmieji vandens kokybės ir smėlio tyrimai, taip pat formuojamos gelbėtojų komandos.

     

    Ryšių su visuomene skyriaus informacija

    Kontaktinis asmuo
    Mindaugas Drąsutis
    Ryšių su visuomene skyriaus specialistas
    Kauno miesto savivaldybės administracija
    862063940
    [email protected]

    Tai yra pranešimas spaudai, už kurio turinį BNS neatsako.

    salvesta:  Send to the Editor