Registreeru
Sequence ID: 6
unustasid parooli?
 
 
 

uudised

    SC - Visi pranešimai spaudai

    2024 Rgs 19

    Prisiekė Vyriausybės atstovas: toliau eis pareigas Kauno ir Marijampolės apskrityse

    2024 Rgs 18 14:40 |Category:  SC - Visi pranešimai spaudai

    Tai yra pranešimas spaudai, už kurio turinį BNS neatsako.

    Prisiekė Vyriausybės atstovas: toliau eis pareigas Kauno ir Marijampolės apskrityse

    Šiandien Ministrė Pirmininkė Ingrida Šimonytė priėmė Vyriausybės atstovo Andriaus Cechanavičiaus priesaiką. A. Cechanavičius Vyriausybės atstovo pareigas Kauno ir Marijampolės apskrityse eina nuo 2019 m., šiandien paskirtas ir priesaiką davęs jis toliau dirbs šiose pareigose dar penkerius metus.

    „Šiandien prisiekiau sąžiningai tarnauti Tėvynei, demokratijai, Lietuvos žmonių gerovei ir tai yra pagrindinis mano darbo tikslas šiose pareigose. Toliau tęsdamas darbą stengsiuosi dirbti efektyviai ne tik įgyvendindamas savivaldos institucijų priimamų teisės aktų kontrolės funkciją, bet ir stiprindamas bendradarbiavimą su savivalda siekiant bendro tikslo – kad sprendimai būtų priimami ne tik vadovaujantis teisės aktais, bet ir atsižvelgiant į viešąjį interesą“, – sako A. Cechanavičius.

    A. Cechanavičius Kauno technologijos universitete yra įgijęs viešojo administravimo (specializacija – regionų plėtra) bakalauro ir magistro laipsnius, šiuo metu čia studijuoja doktorantūrą. Šis Vyriausybės atstovas turi daugiau kaip 20 metų darbo valstybiniame sektoriuje patirtį: yra dirbęs savivaldos, vidaus reikalų, švietimo, Europos Sąjungos paramos srityse.

    Vyriausybės atstovai yra valstybės pareigūnai, skiriami pagal Savivaldybių administracinės priežiūros įstatymą, turi atitiki jame nustatytus reikalavimus, šių pareigūnų paskyrimai nėra siejami su skiriančiais į pareigas asmenimis ir / ar jų kadencijomis.

    Vyriausybės atstovai veikia Vyriausybės vardu, yra pavaldūs ir atskaitingi Vyriausybei, jie prižiūri, ar  savivaldybės laikosi Konstitucijos, įstatymų ir ar vykdo Vyriausybės sprendimus.

    Vykdomosios valdžios atstovai skiriami penkerių metų kadencijai, šias pareigas galima eiti ne daugiau kaip dvi kadencijas iš eilės.

    Kontaktinis asmuo
    - -
    Vyriausybės komunikacijos departamento Ryšių su visuomene ir žiniasklaida skyrius, Vyriausybės kanceliarija
    +370 630 05 966
    [email protected]

    Tai yra pranešimas spaudai, už kurio turinį BNS neatsako.

    salvesta:  Send to the Editor