Registreeru
Sequence ID: 5
unustasid parooli?
 
 
 

uudised

    SC - Visi pranešimai spaudai

    2024 Rgs 19

    Kaip gauti Valstybinės miškų tarnybos sprendimą dėl medžių savaiminukų inventorizacijos duomenų patvirtinimo

    2024 Rgs 18 15:41 |Category:  SC - Visi pranešimai spaudai

    Tai yra pranešimas spaudai, už kurio turinį BNS neatsako.

    Kaip gauti Valstybinės miškų tarnybos sprendimą dėl medžių savaiminukų inventorizacijos duomenų patvirtinimo

    Aplinkos projektų valdymo agentūra (APVA) nuo rugsėjo 17 d. pakvietė žemės savininkus (fizinius asmenis), turinčius žemės sklypų, kuriuose auga medžių savaiminukai, teikti paraiškas ir gauti paramą šiems medžiams išsaugoti bei įtraukti į miško žemės apskaitą.

    Teikiant paraišką, su kitais nustatytais dokumentais turi būti pateiktas ir Valstybinės miškų tarnybos (toliau – Tarnyba) sprendimas dėl medžių savaiminukų inventorizacijos. Šiuo sprendimu Tarnyba patvirtina atliktos medžių savaiminukų (miškų) inventorizacijos duomenis, prieš tai juos patikrinusi ir juos suderinusi su atsakingomis institucijomis.

    Sprendimas dėl ne miško žemės, apaugusios medžių savaiminukais, kurių vidutinis amžius – 20 ar daugiau metų, yra priimamas per 10 darbo dienų, vadovaujantis Miškų inventorizacijos arba jos patikslinimo metu nustatytų duomenų patvirtinimo aprašu. Sprendimas dėl ne miško žemės, apaugusios medžių savaiminukais, kurių vidutinis amžius mažesnis kaip 20 metų, yra priimamas per 20 darbo dienų, suderinus saviminukų įtraukimą į miško žemės apskaitą Medžių savaiminukais apaugusios ne miško žemės inventorizacijos ir įtraukimo į miško žemės apskaitą tvarkos aprašo nustatyta tvarka.

    Tvirtinimui pateikti medžių savaiminukų inventorizacijos duomenys turi atitikti Miškotvarkos darbų vykdymo instrukcijoje nustatytus reikalavimus.

    Medžių savaiminukų inventorizacija atliekama tik ne miško žemės plotams (plotai neįregistruoti Lietuvos Respublikos miškų valstybės kadastre kaip miškas). Šią informaciją galima pasitikslinti Tarnybos internetinėje prieigoje M-GIS arba geoportal.lt.

    Medžių savaiminukų inventorizacijos duomenis tvirtinti gali pateikti žemės sklypų savininkai ar jiems paslaugas teikiantys vidinės miškotvarkos projektų rengėjai, atitinkantys Vidinės miškotvarkos projektų rengimo taisyklių reikalavimus. Tarnybai turi būti pateikiami šie dokumentai ir duomenys:

    1. prašymas Tarnybai patvirtinti medžių savaiminukų inventorizacijos duomenis;
    2. prašymas Lietuvos Respublikos miškų valstybės kadastro tvarkytojui (Valstybės įmonei Registrų centrui) įregistruoti patvirtintus medžių savaiminukų inventorizacijos duomenis (prašymo forma);
    3. miško savininko prašymas dėl medžių savaiminukų inventorizacijos atlikimo vidinės miškotvarkos projekto rengėjui;
    4. geografiniai ir aprašomieji miškų inventorizacijos duomenys (skaitmeniniai – formatas „pdf“, „shp“ arba „dwg“), atitinkantys Miškotvarkos darbų vykdymo instrukcijos ir Lietuvos Respublikos miškų valstybės kadastro tvarkytojo nustatytus reikalavimus;
    5. žemės nuosavybę ar valdymo teisę įrodantys dokumentai (Nekilnojamojo turto registro išrašas, žemės sklypo planas).

    Tais atvejais, kai žemės savininkas turi Tarnybos pranešimą apie valstybinės sklypinės inventorizacijos metu inventorizuotus medžių savaiminukų (amžius iki 20 metų) plotus ir šie plotai nėra įregistruoti Lietuvos Respublikos miškų valstybės kadastre kaip miškas, teikiami tik žemės savininko prašymai Tarnybai ir VĮ Registrų centrui nepridedant inventorizacijos duomenų.

    Atkreiptinas dėmesys, kad, vadovaujantis Miškų inventorizacijos arba jos patikslinimo metu nustatytų duomenų patvirtinimo tvarkos aprašo 8 punktu, visi aukščiau nurodyti prašymai turi būti pasirašyti kvalifikuotu elektroniniu parašu.

    Tik Tarnybos patvirtinti medžių savaiminukų (miškų) inventorizacijos duomenys galės būti registruojami Lietuvos Respublikos miškų valstybės kadastre, kurio tvarkytojas yra Valstybės įmonė Registrų centras.

    Tarnyba, priėmusi sprendimą patvirtinti miškų inventorizacijos arba jos patikslinimo metu nustatytus duomenis, jį kartu su duomenimis ir dokumentais, nurodytais šio straipsnio 2 – 5 punktuose, perduos Lietuvos Respublikos miškų valstybės kadastro tvarkytojui Valstybės įmonei Registrų centrui.

    Valstybinė miškų tarnyba yra įstaiga prie Lietuvos Respublikos aplinkos ministerijos, įgyvendinanti valstybės politiką gamtos išteklių (miškų, augalų nacionalinių genetinių išteklių) valdymo srityje.

    Kontaktinis asmuo
    Ūdrys Staselka
    Viešųjų ryšių specialistas
    Valstybinė miškų tarnyba
    +37064410861
    [email protected]

    Tai yra pranešimas spaudai, už kurio turinį BNS neatsako.

    salvesta:  Send to the Editor