Registreeru
Sequence ID: 3
unustasid parooli?
 
 
 

uudised

    SC - Visi pranešimai spaudai

    2024 Rgs 19

    Geoerdvinių duomenų rinkimo platformų gamintoja „AISPECO“ pritraukė 1,45 mln. eurų investiciją

    2024 Rgs 19 13:18 |Category:  SC - Visi pranešimai spaudai

    Tai yra pranešimas spaudai, už kurio turinį BNS neatsako.

    Geoerdvinių duomenų rinkimo platformų gamintoja „AISPECO“ pritraukė 1,45 mln. eurų investiciją

    Geoerdvinių duomenų rinkimo platformų gamintoja „AISPECO“ pritraukė 1,45 mln. eurų investiciją iš rizikos kapitalo fondų „Innovestor Venture Capital“ ir „NGL“ verslo angelų sindikato. Prie investicijos taip pat prisidėjo „Superhero Capital“, dalyvavęs ankstesniuose finansavimo etapuose.

    Pasak „AISPECO“ generalinio direktoriaus Manto Vaskelos, gautos lėšos bus skirtos įmonės plėtrai bei inovacijų kūrimui, ypatingą dėmesį skiriant aukštos pridėtinės vertės gaminiams, tokiems kaip stabilizavimo (gimbal) sistema „HELIUX FOCUS“. „Pasitikėjimas mums yra be galo svarbus, todėl dėsime visas pastangas, kad pateisintume investuotojų lūkesčius, dirbdami su dvigubu atsidavimu ir siekdami aukščiausios kokybės,“ – priduria M. Vaskela.

    „HELIUX FOCUS“ – tai naujausias „AISPECO“ produktas, varomas dirbtinio intelekto, skirtas duomenų rinkimui iš oro. Sistema naudoja geriausios klasės vaizdo jutiklius, o dirbtinis intelektas atpažįsta fiksuotus objektus ir apskaičiuoja jų tikslias koordinates. Tai leidžia sistemai tiksliai orientuoti kameras į tikslinius objektus net judant orlaiviui.

    „Innovestor Venture Capital“ partneris Myron Seto pažymi, kad jie investavo į „AISPECO“, nes tiki geoerdvinių duomenų rinkimo sektoriaus svarba – tai apima duomenis apie klimatą, geologinius tyrimus, elektros linijų vertinimus, kelių būklę ir kt. Be to, „AISPECO“ išsiskiria savo gebėjimu gaminti produktus, skirtus montuoti ant dronų ir kitų transporto priemonių, kurie yra universalūs, ekonomiški ir lengvai klientų išmokstami bei naudojami. Jų pažanga per pastaruosius kelerius metus buvo įspūdinga, o „Innovestor Venture Capital“ tiki, kad bendrovės laukia labai šviesi ateitis.

    „NGL“ atstovas Justinas Pašys priduria, kad jų 60 angelų sindikatas nusprendė investuoti į AISPECO“ 423 000 eurų po to, kai bendradarbiavo su komanda nuo 2022 m. ir stebėjo jų nuolatinį gebėjimą plėsti verslą ir padvigubinti pajamas metai iš metų. Geoerdvinių ekspertų įkurtos AISPECO“ klientų bazėje jau yra didelių tarptautinių korporacijų, o tai pabrėžia jos patikimumą rinkoje. Maždaug pusė startuolio pajamų gaunama iš JAV, kas rodo stiprias tarptautines ambicijas. NGL“ taip pat sužavėjo įmonės potencialas ir ankstyvi panaudojimo atvejai gynybos sektoriuje.

    Geoerdvinių ekspertų komandos įkurta AISPECO“ yra gerai pasirengusi skatinti inovacijas visose pramonės šakose, suteikdama esminių įžvalgų apie miestų planavimą, klimato pasikeitimus ir kitų išteklių valdymą.

    NGL“  yra angelų sindikato įmonė, o į AISPECO“ investavusį sindikatą sudaro 60 angelų investuotojų, tarp kurių – Andrius Rupšys, Šarūnas Račkauskas, Skirmantas Mačiukas, Indrė Dargytė, Linas Sargautis ir daugelis kitų žymių investuotojų, kuriems vadovauja NGL“  įkūrėjas ir vadovas Justinas Pašys.

    „AISPECO“ yra pažangių geoerdvinių duomenų rinkimo platformų gamintoja. Įmonės kelių jutiklių sistemos gali būti diegiamos orlaiviuose, mobiliose ir stacionariose platformose. Jų sprendimai derina lazerinio nuskaitymo (LiDAR), spektrinę (hiperspektrinę) analizę bei kitas vaizdų fiksavimo technologijas.

    2020 m. įkurta „AISPECO“ aptarnauja klientus visame pasaulyje, įskaitant komunalinių paslaugų tiekėjus, miškininkystės, miestų žemėlapių sudarymo, kasybos, civilinės inžinerijos įmones ir daugelį kitų sektorių. Įmonės siūlomi techninės įrangos sprendimai padeda sumažinti klientų pridėtines išlaidas, optimizuoti stebėjimo ir tikrinimo operacijas, leidžia lanksčiai keisti jutiklių konfigūracijas bei duomenų rinkimo metodikas.

    Kontaktinis asmuo
    Gerda Ramonaitė
    Marketingo specialistė
    AISPECO
    +37064291915
    [email protected]

    Tai yra pranešimas spaudai, už kurio turinį BNS neatsako.

    salvesta:  Send to the Editor