Registreeru
Sequence ID: 5
unustasid parooli?
 
 
 

uudised

    SC - Visi pranešimai spaudai

    2024 Rgs 19

    VDU Garbės daktaro regalijos – prof. dr. Irinai Pilvere

    2024 Rgs 19 13:27 |Category:  SC - Visi pranešimai spaudai

    Tai yra pranešimas spaudai, už kurio turinį BNS neatsako.

    VDU Garbės daktaro regalijos – prof. dr. Irinai Pilvere

    Rugsėjo 27 d., penktadienį, 15 val., VDU Didžiojoje auloje (Gimnazijos g. 7, Kaunas) vyks iškilmingas Vytauto Didžiojo universiteto (VDU) Senato posėdis, kurio metu VDU Garbės daktaro regalijos bus įteiktos buvusiai Latvijos gyvybės mokslų ir technologijų universiteto (LGMTU) rektorei (2014–2024 m.), profesorei, vyriausiajai mokslo darbuotojai dr. Irinai Pilvere.

    VDU Garbės daktaro vardas prof. dr. I. Pilvere skiriamas už nuopelnus tarptautinio bendradarbiavimo srityje ir reikšmingą indėlį į žemės ūkio mokslų ir studijų stiprinimą kuriant tvarią Lietuvos ir pasaulio ateitį. Profesorė yra pelniusi 42 apdovanojimus, iš jų ir kelias LŽŪA rektoriaus padėkas už ilgametį darbą ir svarų indėlį į žemės ūkio mokslą ir glaudų bendradarbiavimą.

    Su VDU Žemės ūkio akademija prof. dr. I. Pilvere palaiko glaudžius ryšius nuo 2006 m. Septynerius metus ji yra vizituojanti profesorė ŽŪA Bioekonomikos plėtros fakultete, dėsto studijų dalyką „Bioekonomika“. Mokslininkė taip pat yra ŽŪA organizuojamų BOVA kursų lektorė. Ji yra buvusi Ekonomikos ir Vadybos krypčių disertacijų gynimo komitetų narė, trijų ŽŪA doktorantų stažuočių Latvijos gyvybės mokslų ir technologijų universitete vadovė. Nuo 2015 m. prof. dr. I. Pilvere yra ŽŪA organizuojamos tarptautinės mokslinės konferencijos „Kaimo plėtra“ mokslinio komiteto narė ir plenarinių pranešimų autorė. Kartu su Žemės ūkio akademijos mokslininkais profesorė yra įgyvendinusi mokslo ir studijų projektus, publikavusi bendrų mokslinių tyrimų rezultatus žurnaluose, referuojamuose tarptautinėse duomenų bazėse.

    Prof. dr. Irina Pilvere nuo 2014 m. liepos iki 2024 m. birželio ėjo LGMTU rektorės pareigas. Ji yra aktyvi tarptautinio lygio mokslininkė, paskelbusi per 320 mokslinių publikacijų. Profesorė yra dalyvavusi kaip projektų vadovė ar tyrėja 24 tarptautiniuose ir 86 nacionaliniuose mokslinių tyrimų projektuose, kurių mokslinis dėmesys skiriamas žemės ūkio ir kaimo plėtrai, žemės naudojimo efektyvumui, bendrai žemės ūkio politikai ir kitoms sritims. Tyrimų rezultatus ji yra pristačiusi 88 tarptautinėse mokslinėse konferencijose.

    Mokslininkė yra daugiau nei 20 organizacijų narė, tarp jų – Latvijos mokslų akademijos tikroji narė, Latvijos žemės ūkio ir miškų mokslų akademijos tikroji narė ir viceprezidentė, Šiaurės šalių žemės ūkio mokslininkų asociacijos narė, Latvijos mokslo tarybos ekspertų komisijos narė,„Team EUROPE DIRECT“ tinklo narė, ES kaimo tinklo asamblėjos Latvijos mokslo institucijų atstovė, ES Nuolatinės žemės ūkio tyrimų komisijos (SCAR) narė ir kt.

    Profesorė vykdo pedagoginę veiklą agrarinės ekonomikos, kaimo ir regionų plėtros, bendrosios žemės ūkio politikos srityse, vadovauja moksliniams projektams. Magistrantams ji dėsto studijų dalykus „Investicijos į kaimo plėtrą“, „Agrarinė politika“, „Investicijos į teritorijų plėtrą“, o doktorantams – „Agrarinė ir regioninė ekonomika“ ir „Tyrimo metodika“. Ji yra vadovavusi 11 sėkmingai apgintų daktaro disertacijų.

    Kontaktinis asmuo
    Martynas Gedvila
    Komunikacijos skyrius
    Marketingo ir komunikacijos departamentas
    Vytauto Didžiojo universitetas
    Mob.: +370 614 88625
    El. paštas: [email protected]

    Tai yra pranešimas spaudai, už kurio turinį BNS neatsako.

    salvesta:  Send to the Editor