Registreeru
Sequence ID: 4
unustasid parooli?
 
 
 

uudised

    SC - Visi pranešimai spaudai

    2024 Rgs 19

    Ligoninės svečius domino būsimųjų slaugos specialistų įvairovė ir įtrauktis

    2024 Rgs 19 15:41 |Category:  SC - Visi pranešimai spaudai

    Tai yra pranešimas spaudai, už kurio turinį BNS neatsako.

    Ligoninės svečius domino būsimųjų slaugos specialistų įvairovė ir įtrauktis

    Respublikinėje Šiaulių ligoninėje ir Šiaulių valstybinėje kolegijoje lankėsi NEOLAiA konsorciumo partneriai iš Vokietijos Bielefeldo universiteto. Prof. dr. Michaela Vogt ir dr. Amelie Labuch kolegijoje praleido savaitę, kur domėjosi studentų įvairovės ir įtraukties situacija ir galimybėmis, stebėjo, kaip įgyvendindamos įvairovės ir įtraukties darbinio paketo veiklos, susipažino su vykdoma internacionalizacijos strategija, gerosiomis praktikomis.
    Kaip vieną iš gerųjų savo praktikos pavyzdžių Šiaulių valstybinė kolegija pristatė Respublikinę Šiaulių ligoninę, kur praktiką atlieka būsimieji Sveikatos priežiūros fakulteto slaugos specialistai. Prof. dr. Michaela Vogt drauge su Šiaulių valstybinės kolegijos Sveikatos priežiūros fakulteto dr. Jurgita Vorevičiene ir prodekane doc. Dr. Lina Garšve ligoninėje dėmėjosi ne tik kolegijos studentų, bet ir kitų darbuotojų įvairovės ir įtraukties praktika, kurią pristatė Respublikinės Šiaulių ligoninės vyriausioji slaugos administratorė Sigita Klimavičienė.
    Vokietijos Bielefeldo universiteto prof. dr. Michaela Vogt pristatė NEOLAiA (Jaunas) konsorciumą, kuriame dalyvauja devyni Europos šalių universitetai. Šiaulių valstybinė kolegija – pirmoji Lietuvoje dalyvauja šiame konsorciume. Aljanse yra dešimt paketų iš kurių vieno veikloje ir dalyvauja kolegija. Vokiečių koordinuojamo įvairovės ir įtraukties paketo, kuriame dalyvauja ir kolegija, lyderė yra prof. dr. Michaela Vogt, tad ji ir atvyko pasidomėti, kaip įgyvendinamas projektas kolegijoje.
    Apie tai, kaip ligoninėje priimami studentai, darbuotojai ir pacientai, skirtingi pagal lytį, amžių, negalią, tautybę, socialinę padėtį ir kitus skirtumus, viešnioms papasakojo ligoninės vyriausioji slaugos administratorė Sigita Klimavičienė. Ypač domino kitataučių studentų ir darbuotojų, kurių ligoninėje dirba nemažai, situacija. S. Klimavičienė patikino, kad tarp kitataučių yra ir dirbančių pagal profesiją, tačiau dėl kalbos barjero kartais tenka keisti kvalifikaciją, kol asmuo išlaiko lietuvių kalbos egzaminą ir gauna licenciją dirbti pagal savo turimą išsilavinimą. Kalbėta ir apie ligonių gydymą tautiniu bei homoseksualumo pagrindu, apžvelgta, kaip gydymo įstaiga, kurioje dominuoja moterys, sprendžia lyties disbalansą, kaip derinama šeima ir darbas, ypač kai šeimoje auga daugiau vaikų.

    Nuotr.
    Apsilankyta ir Skubiosios medicinos pagalbos skyriuje, kuriame ypač noriai dirba būsimieji slaugytojai. (Nuotraukoje iš kairės) Skubiosios medicinos pagalbos skyriaus slaugos administratorė Irena Nainienė, ligoninės vyriausioji slaugos administratorė Sigita Klimavičienė, Vokietijos Bielefeldo universiteto prof. dr. Michaela Vogt, Šiaulių valstybinės kolegijos Sveikatos priežiūros fakulteto doc. Dr. Lina Garšvė ir dr. Jurgita Vorevičienė.

    Zitos Katkienės nuotr.

    Kontaktinis asmuo
    Zita Katkienė
    Viešųjų ryšių specialistė
    Respublikinė Šiaulių ligoninė, VšĮ
    867966342
    [email protected]

    Tai yra pranešimas spaudai, už kurio turinį BNS neatsako.

    salvesta:  Send to the Editor