Registreeru
Sequence ID: 4
unustasid parooli?
 
 
 

uudised

    SC - Visi pranešimai spaudai

    2024 Rgs 19

    Pasaulinę turizmo dieną – šventė Klaipėdoje ir unikalūs maršrutai kelionių traukiniais mėgėjams

    2024 Rgs 19 16:01 |Category:  SC - Visi pranešimai spaudai

    Tai yra pranešimas spaudai, už kurio turinį BNS neatsako.

    Pasaulinę turizmo dieną – šventė Klaipėdoje ir unikalūs maršrutai kelionių traukiniais mėgėjams

    Pasaulinės turizmo dienos proga nacionalinė turizmo skatinimo agentūra VšĮ „Keliauk Lietuvoje“ kviečia jungtis prie keliautojų po šalį bendruomenės ir atrasti, ką netikėto bei įdomaus siūlo mūsų šalies miestai. Rugsėjo 27-28 d. Turizmo dienos renginiai visus kvies į Klaipėdą, o kelionių traukiniais gerbėjams jau šiandien siūlomi specialūs maršrutai, padėsiantys naujai atrasti Šiaulius, Visaginą ir Marijampolę.

    „Pasaulinės turizmo dienos proga kviečiame visus keliauti po mūsų šalį ir atrasti naujas vietas. Tuo tarpu vasaros sezonui pasibaigus ir vertindami 7 šių metų mėnesių atvykstamojo turizmo statistiką, prognozuojame apie 10 proc. metinį turistų srauto augimą. Rezultatai gerėja ir tai yra kiekvieno dirbančiojo turizmo sektoriuje indėlis. Visi kartu taip auginame Lietuvos ekonomiką ir didiname mūsų šalies žinomumą“, – sako ekonomikos ir inovacijų viceministras Karolis Žemaitis.

    Rugsėjo 27-oji – visų keliautojų šventė jau nuo 1980 m., kai Jungtinių Tautų Pasaulio turizmo organizacija patvirtino šią dieną kaip Pasaulinę turizmo dieną. VšĮ „Keliauk Lietuvoje“ Turizmo dienos šventes kasmet rengia vis kitame šalies mieste, o šiemet kelionių entuziastai kviečiami burtis Klaipėdoje, kurioje net dvi dienas visi bus kviečiami įsikvėpti kelionėms po Lietuvą ir pažinti šalį, skaičiuojant ne kilometrus, o patirtis, atradimus ir istorijas.

    Tačiau nusiminti nereikia ir tiems, kurie į uostamiestį atvykti negalės. VšĮ „Keliauk Lietuvoje“ drauge su partneriu LTG grupės keleivių vežimo bendrove „LTG Link“ parengė specialiai Turizmo dienai skirtus maršrutus traukiniu po tris šalies miestus – Visaginą, Marijampolę ir Šiaulius, kuriuos kviečia išbandyti jau dabar. Į juos visi kviečiami atvykti traukiniais ir leistis į visą savaitgalį truksiantį nuotykį. 

    „Keliaujančiųjų po Lietuvą bendruomenės, kurią sudaro jau 2,6 mln. vietinių turistų, Klaipėdoje lauks Turizmo dienos šventės sūkurys su naujaisiais leidiniais, teminiais žaidimais, fotosesijomis, degustacijomis ir, žinoma, išskirtinėmis ekskursijomis. Per Lietuvą keliaujantys turizmo dienos šventės renginiai jau tapo gražia tradicija, suburiančia ne tik tų miestų, kuriuose jie vyksta gyventojus, bet ir svečius iš kitų šalies regionų. Taip pat džiaugiamės, kad prie šios iniciatyvos prisideda ir mūsų partneriai, išplėsdami šventės geografiją“, – sako VšĮ „Keliauk Lietuvoje“ vadovė Olga Gončarova.

    Pažinti ir patirti uostamiestį

    Turizmo dienos renginius uostamiestyje VšĮ„ Keliauk Lietuvoje“ organizuoja su partneriais – VšĮ „Klaipėdos turizmo informacijos centru“, Lietuvos jūrų muziejumi ir VšĮ „Klaipėdos jūrinio miesto simboliu burlaiviu „Meridianas“, kuriame įsikūręs restoranas šventei ruošia specialų meniu, kuris vilios išskirtiniais pajūrio krašto patiekalais – jame svečiai ras ir tradicinę kuršių žuvienę, ir pagal ypatingą receptą paruoštą plekšnę.

    Klaipėdoje svečių lauks patarimai, ką mūsų šalyje pamatyti ir patirti įvairiais metų laikais. Norintys iš šventės išsinešti prisiminimą galės nusifotografuoti smagioje foto būdelėje laivo „Meridianas“ fone, o jei nuo jūros pūstų žvarbūs vėjai, sušilti padės gintaro arbata ar nealkoholinis jūreiviškas grogas.

    „Keliauk Lietuvoje“ šventėje rugsėjo 27 d. taip pat kvies dalyvauti žaidime „Viena šalis, penki įvaizdžiai“ ir pasitikrinti žinias apie šalies etnografinius regionus, pažinti laivus „Meridianas“ bei „Sūduvis“ ekskursijoje „Laivų keliais“ bei dar gausybę įvairių pramogų.

    Šventė tęsis ir rugsėjo 28 d., kuomet klaipėdiečiai ir miesto svečiai galės dalyvauti Klaipėdos turizmo informacijos centro organizuojamose ekskursijose, kuriose keliautojai bus kviečiami grįžti į laikus, kai mieste skambėjo tramvajaus varpeliai, aplankyti Kurmarkos bastiono gynybinių įtvirtinimų požemius ar dalyvauti azartiškuose žaidimuose, kuriuose reikės atskleisti Klaipėdos senamiestyje slypinčias paslaptis.

    Visą Klaipėdoje vyksiančios Turizmo dienos šventės programą rasite čia

    „Labai džiaugiamės, kad Turizmo dienos šventė pirmą kartą atvyksta į Klaipėdą. Laukiame ir uostamiesčio gyventojų, ir miesto svečių, kuriems pažadame parodyti tikrąjį pajūrio krašto svetingumą ir vaišingumą bei pasirūpinti, kad kiekvienas šventės dalyvis iš mūsų miesto išsivežtų tik pačius geriausius įspūdžius“, – sako VšĮ „Klaipėdos turizmo informacijos centro“ direktorė Romena Savickienė. 

    Turizmo dieną bus paskelbti ir Ekonomikos ir inovacijų ministerijos organizuoto žaidimo #LithuaniaCoCreate nugalėtojai. Šio žaidimo metu gyventojai buvo kviečiami dalytis Lietuvos vaizdais socialiniuose tinkluose ir raginti savo sekėjus aplankyti mūsų šalį.

    Kaupti patirčių – traukiniu

    O belaukiant Turizmo dienos, UAB „LTG Link“ kviečia sėsti į Visaginą, Marijampolę arba Šiaulius vykstantį traukinį ir šiuose miestuose praleisti visą savaitgalį, sekant VšĮ „Keliauk Lietuvoje“ kartu su UAB „LTG Link“, Marijampolės turizmo ir verslo informaciniu centru „Smart Marijampolė“, Visagino turizmo plėtros centru ir Šiaulių turizmo informacijos centru parengtais maršrutais.

    „Kviečiame ne tik keliauti po Lietuvą, bet ir daryti tai tvariai, renkantis traukinius. Kartu su vietos turizmo ekspertais sukūrėme šiuos maršrutus, kad nuolat auganti traukiniautojų bendruomenė galėtų džiaugtis patogiomis kelionėmis, drauge pažindami savo kraštą bei jo siūlomas pačias įvairiausias patirtis. Šiuose maršrutuose keliautojai ras ne tik pramogų ir lankytinų vietų pasiūlymus, bet ir rekomendacijas, kur pavalgyti ir apsistoti“, – sako UAB „LTG Link“ rinkodaros vadovė Rusnė Matulaitytė.

    Sekdami į Visaginą kviečiančiu maršrutu „Traukiniu – į jauniausią Lietuvos miestą“ keliautojai sužinos, kodėl šio miesto simbolis yra gervė, galės gėrėtis žuvimis, plaukiojančiomis privačiame akvariumų muziejuje ir, žinoma, patirs visą atominį paveldą, persmelkusį kiekvieną šio nuostabios gamtos supamo miesto kampelį.

    Marijampolę pasirinkusiems keliautojams siūlomas maršrutas „Į kačių sostinę“. Kodėl kačių? Tai sužinosite apsilankę grafienės Butlerienės kiemelyje, iš kurio vėliau galėsite keliauti į seniausią Marijampolėje ir vieną moderniausių Lietuvoje Vytauto parką, pakeliui grožėdamiesi tarptautinio meno ir architektūros simpoziumo „Malony“ dalyvių sukurtais gatvės meno kūriniais. Ir tai dar ne viskas – Marijampolės maršrutas siūlo ir apsilankymą svirplių perdirbimo įmonėje, ir viešnagę tarpukario miestų kultūros atmosfera alsuojančiuose Bulotų namuose, ir dar daug visko.

    Saulės miestui dedikuotas maršrutas „Kaip patirti Šiaulius per dvi dienas?“ pasiūlys nusikelti į laikus, kai Lietuvos teritorijoje gyveno baltai, tarp miestiečių sutikti įsimaišiusį chameleoną, pelikanus bei dešimtis drugelių, sužinoti, kodėl šis miestas kvepia ne tik šokoladu, bet ir sausainiais „Gaidelis“.

    Visus kelionių traukiniais maršrutus su veiklų Šiauliuose, Marijampolėje ir Visagine pasiūlymais rasite čia .

     

    Kontaktinis asmuo
    Karolis Adamonis
    Jaunesnysis projektų vadovas
    Fabula ir partneriai, UAB
    +37068640559
    [email protected]

    Tai yra pranešimas spaudai, už kurio turinį BNS neatsako.

    salvesta:  Send to the Editor