Registreeru
Sequence ID: 8
unustasid parooli?
 
 
 

uudised

    SC - Visi pranešimai spaudai

    2024 Rgs 19

    Inovacijų agentūros konferencijoje „GovTech Leaders 2024“ – netikėtas duetas: buvęs B. Obamos patarėjas ir Juodkalnijos ministrė

    2024 Rgs 19 16:05 |Category:  SC - Visi pranešimai spaudai

    Tai yra pranešimas spaudai, už kurio turinį BNS neatsako.

    Inovacijų agentūros konferencijoje „GovTech Leaders 2024“ – netikėtas duetas: buvęs B. Obamos patarėjas ir Juodkalnijos ministrė

    Rugsėjo 24 d. Vilniuje vyks tarptautinė konferencija „GovTech Leaders 2024“, kuri suburs viešojo sektoriaus ekspertus ir inovacijų lyderius iš viso pasaulio. Vienas iš pagrindinių konferencijos pranešėjų – Mikey Dickerson, buvęs JAV prezidento Baracko Obamos patarėjas technologijų klausimais. Kartu su juo konferenciją atidarys Tamara Srzentic, buvusi Juodkalnijos viešojo administravimo, skaitmeninės visuomenės ir žiniasklaidos ministrė.

    Penktą kartą organizuojamoje „GovTech Leaders“ konferencijoje pagrindinis dėmesys bus skiriamas technologinėmis  inovacijomis grįstiems viešojo valdymo sprendimams. Konferenciją organizuojanti Inovacijų agentūra tikisi nubrėžti naujas gaires diskusijoms apie dirbtinio intelekto (DI) ir skaitmeninės transformacijos galimybes viešajame sektoriuje.

    Vienas pagrindinių konferencijos pranešėjų – M. Dickerson, buvęs JAV prezidento B. Obamos patarėjas technologijų klausimais. Savo pranešime „Kaip neiššvaistyti geros krizės?“ jis dalinsis įžvalga, kad krizė dažnai vyriausybei atneša ir nemažai naudos – ji leidžia transformuoti procesus ir pakeisti kultūrą. M. Dickerson dirbo krizių konsultantu ir partneriu bendrovėje „Layer Aleph LLC“, padėjo reformuoti daug įvairių valstybinių sistemų visame pasaulyje, ir visur pasitelkė modernias technologijas, o pastaruoju metu – ir DI.

    „Vyriausybės turi keisti egzistuojančią kultūrą bei šioje eroje skaitmenizuoti savo inovacijas kuo greičiau ir efektyviau. Biurokratinėse kultūrose labiau vertinami griežti procesai, o ne rezultatai, tačiau tai riboja valstybės tarnautojų gebėjimą diegti inovacijos ir naudoti sveiką nuovoką įgyvendinant politikos nubrėžtas gaires. Būtina skatinti bendradarbiavimą tarp politikos planuotojų ir įgyvendintojų, įdarbinti gerąsias praktikas ir suteikti daugiau karjeros galimybių – tik taip mes galime pakeisti vyriausybių kultūrą“, – teigia M. Dickerson. 

    Jam antrina ir kartu konferenciją atidarysianti T. Srzentic, skaitmeninės transformacijos ir inovacijų ekspertė šiuo metu dirbanti Kalifornijos gubernatoriaus komandoje, 2020-2022 m. ėjusi Juodkalnijos viešojo administravimo, skaitmeninės visuomenės ir žiniasklaidos ministrės pareigas. Savo pranešime T. Srzentic pasidalins įžvalgomis apie vadovavimą vyriausybės komandoms per dideles krizes, tokias kaip JAV sveikatos sistemos krizė ar smarkiai išaugęs nedarbas Kalifornijoje. Ji pabrėžia, kaip svarbu mokytis iš krizių, nes jos suteikia galimybių tobulinti vyriausybės sistemas.

    „Siekiant didinti vyriausybių efektyvumą, būtina naudotis privataus sektoriaus talentais, idėjomis ir įrankiais. Ugdydami bendruomenę ir skirdami dėmesį talentams, kurie turi skaitmeninių įgūdžių, mes galime įveikti biurokratiją. Taip vyriausybės tampa lankstesnės ir efektyvesnės. Krizių metu savo pastangas turime nukreipti į vidinius talentus, kurie sugebės vykdyti skaitmeninę transformaciją ir taip pagerinti viešųjų pirkimų ir finansavimo galimybes, o kartu ir vartotojų patirtį“, – dalinasi įžvalgomis T. Srzentic.

    „GovTech Leaders 2024“ konferencija yra unikali platforma, kurioje daugiau kaip 20 pranešėjų iš įvairių pasaulio šalių dalinsis savo įžvalgomis apie tai, kaip pasitelkus technologijas galima kurti modernią valstybę, orientuotą į piliečių poreikius. Konferencijos metu taip pat bus pristatoma Inovacijų agentūros sukurta „GovTech idėjų laboratorija“. Interaktyvioje erdvėje bus pristatomos šešios koncepcijos, nagrinėjančios sąsajas tarp viešajame sektoriuje vykstančių procesų ir kaip juos paveiks DI plėtra. Erdvės lankytojai bus kviečiame kritiškai apsvarstyti ir įvertinti technologijų poveikį demokratijos, gynybos, sveikatos ir kitoms viešojo valdymo sritims.

    „Tarptautiniai ekspertai aptars ne tik naujos kartos viešąsias paslaugas ir jų vartotojų patirtį, bet ir galimą DI vaidmenį skirstant valstybės resursus. Šis renginys yra ypač svarbus Lietuvai, nes mes dalyvaujame globalioje diskusijoje apie inovacijas ir rodome pavyzdį, kaip technologijos gali prisidėti prie modernaus ir efektyvaus valstybės valdymo”, – sako Liucija Sabulytė, Inovacijų agentūros GovTech skyriaus vadovė.

    Konferencija „GovTech Leaders 2024“ yra nemokama. Ji vyks rugsėjo 24 d. „Kablys + Kultūra“, Kauno g. 5, Vilnius. Norintys dalyvauti, turi užsiregistruoti iš anksto: https://bit.ly/47Agere

    Kontaktinis asmuo
    Giedrė Buivydaitė
    Rinkodaros ir komunikacijos skyriaus vadovė
    Inovacijų agentūra, Všį
    +37069818384
    [email protected]

    Tai yra pranešimas spaudai, už kurio turinį BNS neatsako.

    salvesta:  Send to the Editor