Registreeru
Sequence ID: 2
unustasid parooli?
 
 
 

uudised

    SC - Visi pranešimai spaudai

    2024 Rgs 19

    Seimo nario K. Vilkausko pranešimas apie spaudos konferenciją: „Kazokiškių sąvartynas – valdžios apsileidimo simbolis: žmonės dūsta, jaučiasi užmiršti kaip šiukšlės“ (pataisyta)

    2024 Rgs 19 16:07 |Category:  SC - Visi pranešimai spaudai

    Tai yra pranešimas spaudai, už kurio turinį BNS neatsako.

    Seimo nario K. Vilkausko pranešimas apie spaudos konferenciją: „Kazokiškių sąvartynas – valdžios apsileidimo simbolis: žmonės dūsta, jaučiasi užmiršti kaip šiukšlės“

    2024 m. rugsėjo 19 d. pranešimas žiniasklaidai (Seimo naujienosSeimo nuotraukosSeimo transliacijos ir vaizdo įrašai)

    Seimo narys socialdemokratas Kęstutis Vilkauskas penktadienį, rugsėjo 20 d., 10 val. Seime rengia spaudos konferenciją „Dvokiantis Kazokiškių sąvartynas – valdžios apsileidimo simbolis?“

    „Elektrėnų savivaldybės gyventojai kiekvieną dieną kenčia smarvę ir taršą, sklindančią nuo Kazokiškių sąvartyno. Kai šis sąvartynas atsirado, žadėta, kad jis veiks ne ilgiau negu iki 2027 m. Deja, šiandien sąvartynas plečiamas, nieko nebegirdėti apie planus jį uždaryti“, – komentuoja parlamentaras.

    „Čia šiukšlės vežamos iš visų savivaldybių. Siūlyčiau sąvartyno vystytojams pagyventi jo kaimynystėje. Gyventojai dūsta. Nors jau senokai sudaryta aplinkos ir visuomenės sveikatos specialistų darbo grupė, kuriai pavesta įvertinti situaciją, gyventojai laukia nesulaukia išvadų. Žmonės net vaikų negali išvesti į lauką“, – pažymi K. Vilkauskas.

    „Atliekų koncentracija sąvartyno teritorijoje kasdien didėja, o su ja – ir smarvė. Jeigu nerandama sprendimų, kaip panaikinti taršą ir smarvę, reikia stabdyti sąvartyno veiklą. Kol nebus užtikrinta gyvenimo kokybė aplinkinių vietovių gyventojams, sąvartynas negali tęsti veiklos“, – įsitikinęs socialdemokratas.

    Jis primena, kad Elektrėnų savivaldybės meras jau prie 5 metus kreipėsi į visas savivaldybes ragindamas uždaryti sąvartyną.

    „Štai jums dvi Lietuvos: vieni verčia savo šiukšles, kiti kenčia smarvę ir taršą. Sprendimų būtina ieškoti nedelsiant, nes žmonių kantrybė senka. Negalima laukti, kol žmonės neapsikentę patys imsis blokuoti sąvartyno veiklą“, – įspėja Seimo narys socialdemokratas K. Vilkauskas.

     

    KAS: Seimo nario socialdemokrato Kęstučio Vilkausko spaudos konferencija „Dvokiantis Kazokiškių sąvartynas – valdžios apsileidimo simbolis?“ Dalyvauja Elektrėnų savivaldybės tarybos narys Rimantas Baravykas.

    KUR: Seimo Spaudos konferencijų salė, II r. 2 a.

    KADA: 2024 m. rugsėjo 20 d. 10 val.

     

    Spaudos konferencija bus tiesiogiai transliuojama Seimo paskyrose.

     

     

    Daugiau:

    Kęstutis Vilkauskas, Seimo LSDP frakcijos seniūno pavaduotojas

    Mob. +370 698 42754

    El. p. [email protected]

     

    Kontaktinis asmuo
    Rimas Rudaitis
    Seimo kanceliarijos Informacijos ir komunikacijos departamento
    Spaudos biuro patarėjas
    (0 5) 209 6132
    [email protected]

    Tai yra pranešimas spaudai, už kurio turinį BNS neatsako.

    salvesta:  Send to the Editor