Registreeru
Sequence ID: 6
unustasid parooli?
 
 
 

uudised

    SC - Visi pranešimai spaudai

    2024 Rgs 19

    Šviežia kaip pas močiutę, bet iš „Lidl“: lentynose – šviežios rudens derliaus gėrybės

    2024 Rgs 19 19:18 |Category:  SC - Visi pranešimai spaudai

    Tai yra pranešimas spaudai, už kurio turinį BNS neatsako.

    Šviežia kaip pas močiutę, bet iš „Lidl“: lentynose – šviežios rudens derliaus gėrybės

    Žemų kainų prekybos tinklas „Lidl“ savo pirkėjus kasdien džiugina mažomis kainomis bei aukšta šviežių vaisių ir daržovių kokybe. Pirkėjai ypač vertina prekybos tinkle prekiaujamas šviežio rudens derliaus gėrybes: kopūstus, morkas, burokėlius, svogūnus, obuolius, slyvas ir, be abejo, lietuviškas bulves. Šią savaitę „Lidl“ kviečia skanauti šviežias, kaip pas močiutę užaugintas, gėrybes.

    Nuo pirmadienio iki pat sekmadienio kilogramas lietuviškų obuolių, aktyvavus „Lidl Plus“ kuponą, kainuos vos 0,79 Eur. Speciali kaina galioja perkant iki 5 kg obuolių, tad jų pakaks tiek gardžiam pyragui, tiek ir rudeniškai obuolienei.

    Dėmesio verta ir lietuviškų morkų kaina: kilogramas jų – tik 0,44 Eur. Jos parduodamos ir 10 kg maišais, tad jei mėgstate šviežias, Lietuvoje užaugintas morkas, šis pasiūlymas – kaip tik jums!

    Šio rudens derliaus akcentas – lietuviškos kukurūzų burbuolės. Užsukę į bet kurią „Lidl“ parduotuvę burbuolę įsigysite net 40 proc. pigiau – vos už 0,59 Eur. Pakaitinkite jas orkaitėje, apliekite lydytu sviestu, apibarstykite druska ir skanaukite!

    Jei šį rudenį negalite pasigirti gausiu grybų derliumi, tuo pasirūpins „Lidl“: 250 g pakuotė lietuviškųjų rudųjų pievagrybių kainuos mažiau nei eurą – 0,99 Eur.

    Šviežia – net ir iš tolimiausių kraštų

    Papildžius pirkinių krepšelį šviežiomis, tarsi iš močiutės daržo nusiskintomis gėrybėmis, žemų kainų prekybos tinklas „Lidl“ kviečia paskanauti taip pat šviežiais vaisiais iš Italijos, Ispanijos ir kitų kraštų.

    Neįsivaizduojantieji savo deserto be vynuogių, šią savaitę vos už 1,79 Eur gali įsigyti 400 g tamsiųjų vynuogių „Premium“ iš Ispanijos. Mėgstate žaliąsias vynuoges? Kilogramas šių uogų iš Italijos atsieis 32 proc. pigiau – tik 2,69 Eur.

    Šio rudens desertų ir kitų patiekalų hitas – figos. 0,39 Eur, ir šviežia figa – jau jūsų. Už 1,98 Eur įsigykite tris geltonuosius kivius, vienas kurių – nemokamai, ir jau galite ruošti gardžias vaisių salotas. Tik būtinai aktyvuokite kiviams skirtą „Lidl Plus“ kuponą!

    Švieži vaisiai ir daržovės – tik iš itin aukštus reikalavimus atitinkančių tiekėjų

    Siekiant pirkėjams užtikrinti kuo geriausią kokybės ir šviežumo santykį, „Lidl Lietuva“ rūpinasi, kad parduotuvių lentynas pasiekiantys vaisiai ir daržovės būtų tinkamai auginami. Dėl to bendrovė ūkininkams kelia itin aukštus reikalavimus veikliųjų medžiagų ir kitų auginimo metu naudojamų preparatų atžvilgiu.

    „Esame bene vieninteliai iš didžiųjų prekybos tinklų Lietuvoje reikalaujantys visų mūsų šviežių vaisių ir daržovių tiekėjų taikyti gerąją žemės ūkio praktiką pagal tarptautinį „Global G.A.P.“ sertifikatą. Jo turėjimas įrodo, kad ūkyje yra tinkamai laikomasi saugos, kokybės bei aplinkos tausojimo reikalavimų. Reikalaujame, kad šviežiuose vaisiuose ir daržovėse nustatytas veikliųjų medžiagų likučių kiekis neviršytų trečdalio leistinos normos, numatytos pagal ES reikalavimus. Tai yra griežčiausias reikalavimas Lietuvos rinkoje. Be to, šviežiuose produktuose taip pat negali būti daugiau kaip penkių rūšių auginimo metu naudotų veikliųjų medžiagų likučių.“, – tvirtina „Lidl Lietuva“ kokybės užtikrinimo departamento vadovas Karolis Lebednikas.

    Jis taip pat paaiškina, kad minėta „Global G.A.P.“ sertifikavimo sistema siūlo papildomą modulį GRASP, kuris nuo 2023 m. yra privalomas visiems „Lidl Lietuva“ tiekėjams, taip pat ir iš Lietuvos. GRASP įrodo, kad darbdavys yra atsakingas savo darbuotojų atžvilgiu.

    Be įprastų sodo ir daržo gėrybių, „Lidl“ lentynose taip pat galima rasti ekologiškų vaisių ir daržovių – jų auginimui pesticidų naudojimas yra apskritai draudžiamas.

    „Pirkdamas sertifikuotus ekologiškus gaminius parduotuvėse pirkėjas gali būti tikras, kad įsigyja produktą, kurio sudėtyje visiškai nėra veikliųjų medžiagų. Tokie vaisiai ir daržovės išauginti tvariai ir atsižvelgiant į tarptautinius reikalavimus. Ekologiškus produktus parduotuvėje nesunku atskirti – jie yra žymimi Europos Sąjungos ekologinės gamybos logotipu – baltu lapu žaliame fone“, – teigia „Lidl Lietuva“ kokybės užtikrinimo departamento vadovas K. Lebednikas.

    Gardžiam rudeniui – gardus bei šviežias obuolių ir morkų pyragas

    Nors orai vis dar primena vasarą, tai – ne kliūtis mėgautis rudeniškai gardžiu pyragu, kupinu šviežių skonių tarsi iš močiutės daržo.

    Pyrago įdarui reikės:

    2–3 didesnių obuolių

    2 didelių morkų

    2 v. š. kakavos miltelių

    4 v. š. cukraus

    1 a. š. vanilės ekstrakto

    1 a. š. citrinos sulčių

    Saujos mėgstamų smulkintų riešutų

    Tešlai prireiks:

    250 g kvietinių miltų

    120 g šalto „Pilos“ sviesto

    4 v. š. cukraus

    1 kiaušinio

    Žiupsnelio druskos

    Šlakelio šalto vandens

    Pirmiausia, imkimės pyrago tešlos. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, cukrų ir druską. Supjaustykite šaltą sviestą kubeliais, sudėkite juos į dubenį ir sutrinkite mišinį rankomis, kol gausite stambius trupinius.

    Į tešlą įmuškite kiaušinį ir maišykite, kol tešla sulips. Jei ji – per sausa, įpilkite šlakelį šalto vandens.

    Iš tešlos suformuokite rutulį, jį suvyniokite į maistinę plėvelę ir padėkite į šaldytuvą bent pusvalandžiui.

    Pereikime prie įdaro. Nulupkite ir kubeliais supjaustykite obuolius, morkas sutarkuokite stambia tarka. Sudėkite viską į didelį dubenį. Apšlakstykite citrinos sultimis, kad neparuduotų.

    Įmaišykite cukrų, kakavos miltelius, cukrų ir vanilės ekstraktą. Jei naudojate riešutus, įmaišykite ir juos. Viską gerai išmaišykite.

    Iš šaldytuvo išimkite tešlą ir ją iškočiokite, kad tilptų į maždaug 22 cm skersmens kepimo formą. Atsargiai paguldykite tešlą į formą, o jos perteklių pašalinkite.

    Tolygiai paskirstykite įdarą. Tešlos likučius galite perkočioti ir suformuoti juosteles ar kitus papuošimus, kuriuos galite uždėti ant pyrago viršaus.

    Pyragą kepkite iki 175 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 35–45 minutes, arba kol pyrago kraštai paruduos ir iškeps įdaras.

    Pyragui iškepus, leiskite jam atvėsti. Patiekite jį su vaniliniais ledais arba papuošę plakta grietinėle. Skanaus!

    Gardžios, šviežios ir kokybiškos rudens derliaus gėrybės pirkėjų kasdien laukia visose 75 „Lidl“ parduotuvėse 28 šalies miestuose: Vilniuje, Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose, Alytuje, Marijampolėje, Kėdainiuose, Telšiuose, Kretingoje, Mažeikiuose, Tauragėje, Jonavoje, Panevėžyje, Ukmergėje, Utenoje, Plungėje, Palangoje, Elektrėnuose, Visagine, Šilutėje, Radviliškyje, Vilkaviškyje, Druskininkuose, Rokiškyje, Kaišiadoryse, Nemenčinėje, Gargžduose ir Molėtuose.

     

     

    Kontaktinis asmuo
    Lina Skersytė
    Korporatyvinių reikalų ir komunikacijos departamentas
    UAB „Lidl Lietuva“
    Tel. +370 680 53556
    [email protected]

    Tai yra pranešimas spaudai, už kurio turinį BNS neatsako.

    salvesta:  Send to the Editor