2024.09.27 17:23 |Kategorija:  Cover news with delay

Niujorke susitiko V. Zelenskis ir D. Trumpas

Niujorkas, rugsėjo 27 d. (AFP-BNS). Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) ir Volodymyras Zelenskis penktadienį surengė susitikimą, nors respublikonų kandidatas į Baltuosius rūmus neseniai išsakė aštrios kritikos Ukrainos kovai su Rusijos invaziją.

JAV žiniasklaida anksčiau buvo pranešusi, kad susitikimas „Trump Tower“ Niujorke nė neįvyks, mat D. Trumpą įžeidė Ukrainos prezidento komentarai žurnalui „The New Yorker“, kai jis sakė, kad respublikonas „nelabai žino, kaip sustabdyti karą“.

Išvakarėse Ukrainos prezidentas Baltuosiuose rūmuose susitiko su JAV kolega Joe Bidenu (Džo Baidenu) ir D. Trumpo varžove lapkričio rinkimuose viceprezidente Kamala Harris (Kamala Haris).

Šią savaitę V. Zelenskis Niujorke dalyvauja Jungtinių Tautų Generalinėje Asamblėjoje.

D. Trumpas sakė laukiantis jųdviejų susitikimo, tačiau taip pat užsiminė, kad jam nepatiko V. Zelenskio komentarai „The New Yorker“.

Spaudos konferencijoje žurnalisto paklaustas apie komentarus, respublikonas atsakė: „Manau, kad su juo nesutinku. Jis manęs nepažįsta.“

„Tikiu, kad man pavyks sudaryti susitarimą“, kad karas baigtųsi, pridūrė D. Trumpas, pakartodamas seniai išsakytą teiginį, kad jis greitai užbaigtų konfliktą, kuris prasidėjo 2022 metų vasarį Rusijai įsiveržus į Ukrainą.

Redaktorė Rūta Androšiūnaitė

[email protected], Užsienio naujienų skyrius

Rodyti: