2024.09.19 05:17 |Kategorija:  Cover news

Apeliacinis teismas skelbs nuosprendį M. Sinkevičiaus piktnaudžiavimo byloje

Vilnius, rugsėjo 19 d. (BNS). Lietuvos apeliacinis teismas ketvirtadienį skelbs nuosprendį piktnaudžiavimu, dokumento suklastojimu ir turto pasisavinimu kaltinamo Jonavos rajono mero Mindaugo Sinkevičiaus byloje.

„Teisėjų kolegijos pirmininkas patikino, kad iš mūsų pusės pasiruošta (skelbti nuosprendį – BNS)“, – BNS teigė Apeliacinio teismo atstovė Venta Valčackienė.

M. Sinkevičius BNS informavo, kad pats nuosprendžio paskelbime nedalyvaus.

Kauno apygardos teismas Jonavos rajono merą gegužės pabaigoje pripažino kaltu dėl piktnaudžiavimo, dokumento suklastojimo ir turto pasisavinimo pasinaudojant jam skirtomis savivaldos išmokomis.

Politikui skirta 12,5 tūkst. eurų bauda ir draudimas trejus metus eiti pareigas valstybės institucijose, tarp jų – ir būti meru.

M. Sinkevičius kaltės nepripažino ir tokį nuosprendį apskundė, teigdamas, kad pirmos instancijos teismas ne iki galo įvertino visą bylos medžiagą, selektyviai vertino pateiktus įrodymus.

Buvusiam Lietuvos savivaldybių asociacijos vadovui M. Sinkevičiui pateikti kaltinimai dėl 2019–2023 metais būnant tarybos nariu ir meru savivaldybės administracijai galimai padarytos 1487 eurų dydžio turtinės, taip pat neturtinės žalos pakirtus pasitikėjimą mero institucija.

Jonavos meras kaltintas suklastojęs 16 dokumentų, juose įtvirtindamas tikrovės neatitinkančius duomenis apie pirkinius, nesusijusius su tarybos nario veikla. 

Į tarybos nario išlaidų avanso apyskaitą M. Sinkevičius kaltinamas įtraukęs sąskaitas už „Telia Lietuva“ ryšio paslaugas, du televizorius „Samsung“, taip siekdamas pagrįsti tarybos nario išlaidas.

Politikas pirmos instancijos teisme anksčiau pripažino, kad vienu iš trijų tarybos nario veiklai skirtomis lėšomis apmokėtų telefono abonementų retkarčiais naudodavosi žmona.

M. Sinkevičius prieš atverčiant bylą į savivaldybės biudžetą grąžino 4015 eurų, jis tvirtino, jog „Telia Lietuva“ asmeninės sąskaitos tarnybinėmis lėšomis buvo apmokėtos netyčia ir yra žmogiška klaida.

Po pateiktų kaltinimus M. Sinkevičius pernai lapkritį sustabdė narystę Lietuvos socialdemokratų partijoje (LSDP), tačiau yra įrašytas į šios partijos spalį vyksiančių Seimo rinkimų sąrašą 141 numeriu.

[email protected], Lietuvos naujienų skyrius

Rodyti: