2024.09.21 06:31 |Kategorija:  Cover news

Lietuva svarsto sulaikytus Zimbabvei skirtus ugniagesių automobilius perduoti Ukrainai

Vilnius, rugsėjo 21 d. (BNS). Lietuva praėjusiais metais Klaipėdoje dėl sankcijų sulaikytus ir į Zimbabvę vežtus 17 gaisrinių automobilių svarsto perduoti Ukrainai.

„Taip, yra atliekamas ikiteisminis tyrimas ir prokuroras priėmė sprendimą, jeigu neklystu, 17 automobilių, kurie turėjo nukeliauti į Zimbabvę, jie turėtų būti konfiskuoti ir sprendžiamas klausimas galbūt dėl perdavimo Ukrainai“, – žurnalistams penktadienį sakė generalinė prokurorė Nida Grunskienė.

Praėjusią savaitę Pietų Afrikos valstybiname naujienų portale „The Herald“ pasirodė raginimas Lietuvai perduoti praėjusias metais Zimbabvės iš Baltarusijos įsigytus 17 automobilių.

Zimbabvės generalinės prokurorės teigimu, automobiliai Klaipėdos jūrų uoste buvo sulaikyti praėjusių metų kovą, skelbia portalas „ZimLive“.

„Yra prokuroro nutarimas, kuriame informuojame Zimbabvės prokuratūrą, kad tie 17 automobilių yra konfiskuoti todėl, kad tai įmonei, kuri pagamino automobilius, yra taikomos sankcijos ir taip pat taikomos yra sankcijos pačiai Zimbabvei“, – kalbėjo N. Grunskienė.

Pasak jos, dėl šio sprendimo diplomatiniais kanalais buvo informuota ir Afrikos valstybė. 

„Laukiam, ar pasinaudos apskundimo teise“, – sakė generalinė prokurorė.

„ZimLive“ taip pat nurodo, jog Zimbabvės generalinė prokurorė šiemet buvo atvykusi į Lietuvą, siekdama atgauti automobilius.

[email protected], Lietuvos naujienų skyrius

Rodyti: