2024.10.23 17:02 |Kategorija:  Cover news

Ministras: prie Ankaros įvyko teroro ataka, yra žuvusiųjų ir sužeistųjų (papildytas)

papildymai visame tekste

Ankara, spalio 23 d. (AP-AFP-BNS). Turkijos vidaus reikalų ministras trečiadienį pranešė, kad per didžiulį sprogimą prie „Turkish Aerospace Industries“ (TAI, TUSAS) būstinės netoli Ankaros žuvo ir buvo sužeisti keli žmonės, ir pavadino jį teroristiniu išpuoliu.

„Prieš „Turkish Aerospace Industries“ buvo įvykdytas teroristinis išpuolis (...) Deja, turime kankinių ir sužeistų žmonių“, – parašė Ali Yerlikaya (Ali Jerlikaja) socialiniame tinkle „X“.

Toks terminas dažnai naudojamas kalbant apie karių ar policininkų žūtis.

Daugiau detalių apie incidentą jis nepranešė.

Vietos žiniasklaida kiek anksčiau pranešė apie sprogimą ir šaudymą prie objekto, esančio maždaug už 40 km nuo Ankaros.

Pirmuosiuose vaizduose, kuriuos parodė privatus Turkijos televizijos kanalas NTV, matyti didelis dūmų debesis priešais įėjimą į objektą.

Televizija „HaberTurk“ teigė, kad sprogimą galėjo sukelti sprogdintojas mirtininkas.

Į įvykio vietą buvo išsiųstos saugumo pajėgos, greitosios pagalbos automobiliai ir ugniagesiai, pranešė televizija NTV.

Bendrovės darbuotojai pasitraukė į saugią teritoriją, teigė „HaberTurk“.

Neaišku, kas gali būti atsakingas už išpuolį. Praeityje Turkijoje išpuolių yra surengę kurdų kovotojai, grupuotė „Islamo valstybė“ (IS) ir kairieji ekstremistai.

NTV pranešė, kad grupė užpuolikų atvyko prie įvažiavimo į kompleksą taksi automobiliu, tuo metu, kai keitėsi apsaugos darbuotojai. Mažiausiai vienas iš užpuolikų susprogdino bombą, o kitiems užpuolikams pavyko patekti į kompleksą.

NTV teigimu, įvykio vietoje toliau šaudoma ir kad kai kurie komplekso darbuotojai galėjo būti paimti įkaitais.

Televizija pranešė, kad virš teritorijos buvo matyti skraidantys sraigtasparniai.

Vietos žiniasklaida parodė, kad Kahramankazano miestelyje, esančiame į šiaurę nuo Ankaros, kyla didžiuliai dūmų debesys ir liepsnoja didelis gaisras.
„HaberTurk“ sakė, kad tebesitęsia „įkaitų situacija“, tačiau nepateikė išsamesnės informacijos, o NTV kalbėjo apie šūvius po sprogimo, įvykusio apie 16 val. (vietos ir Lietuvos laiku).

Sprogimas įvyko Stambule vykstant didelei gynybos ir kosmoso pramonės parodai, kurioje šią savaitę lankėsi Ukrainos vyriausiasis diplomatas.

Turkijos gynybos sektorius, plačiai žinomas dėl savo dronų „Bayraktar“, generuoja beveik 80 proc. šalies eksporto pajamų, o 2023 metų pajamos turėtų viršyti 10,2 mlrd. dolerių (9,5 mlrd. eurų).

[email protected], Užsienio naujienų skyrius

Rodyti: