2024.07.05 12:56 |Kategorija:  Cover news with delay

Po nesėkmės rinkimuose R. Sunakas paliks JK Konservatorių partijos lyderio postą

Londonas, liepos 5 d. (AFP-BNS). Po nesėkmės Jungtinės Karalystės parlamento rinkimuose Rishi Sunakas (Rišis Sunakas) penktadienį paskelbė, kad paliks Konservatorių partijos lyderio postą.

Leiboristų partija laimėjo JK visuotinius rinkimus ir penktadienio rytą peržengė 326 vietų slenkstį, būtiną daugumai Bendruomenių rūmuose gauti. Leiboristų lyderis Keiras Starmeris (Kiras Starmeris) taps naujuoju premjeru.

Pagrindinė opozicinė Leiboristų partija užbaigs 14 metų trukusį konservatorių valdymą.

Sakydamas kalbą prie savo rezidencijos – Dauningo gatvės 10-uoju numeriu pažymėto namo – R. Sunakas nurodė, kad netrukus vyks pas karalių Charlesą III (Karolį III), kad pateiktų atsistatydinimo iš ministro pirmininko pareigų pareiškimą.

R. Sunakas nurodė, kad pasitrauks ir iš partijos lyderio kėdės, bet tik tada, kai bus oficialiai sutarta dėl jo įpėdinio. 

Jis taip pat atsiprašė visuomenės po torių pralaimėjimo.

„Atsiprašau. Išgirdau jūsų pyktį, nusivylimą ir prisiimu atsakomybę“, – kalbėjo R. Sunakas.

Darbą baigiantis premjeras taip pat sakė gerbiąs savo varžovą K. Starmerį, kurio sėkmę, pasak jo, pasidalins visa šalis.

R. Sunakas sakė, kad jie dalyvavo rinkimuose kaip priešininkai, tačiau leiboristų lyderį apibūdino kaip „padorų visuomenės veikėją, kurį gerbiu“.

Redaktorė Rūta Androšiūnaitė

[email protected], Užsienio naujienų skyrius

Rodyti: