2024.09.16 14:22 |Kategorija:  Cover news with delay

Lietuva pasirengusi siųsti pagalbą liūčių ir potvynių kamuojamai Lenkijai

Vilnius, rugsėjo 16 d. (BNS). Lenkiją užplūdus liūtims ir potvyniams, Lietuva pasirengusi siųsti pagalbą kaimyninei šaliai, pirmadienį pranešė Vyriausybės kanceliarija.

Kaip teigiama jos pranešime, Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) komanda yra pasirengusi išvykti padėti vykdyti gelbėjimo darbus Lenkijos tarnyboms.

Nacionaliniame krizių valdymo centre (NKVC) vykusio tarpinstitucinio pasitarimu metu nuspręsta Lenkijai pasiūlyti didelio galingumo konteinerinę siurblinę bei užtvankoms statyti reikalingų smėlio maišų fasavimo įrangą. Į Lenkiją taip pat vyktų 15–20 gelbėtojų komanda.

„Pagal šiuo metu turimą informaciją, potvynio mastas nemažėja, kai kurie miestai, pavyzdžiui, Vroclavas didžiausios potvynio bangos laukia rytoj, todėl aktyvavome pajėgas, kurios prireikus artimiausiu metu galėtų išvykti padėti kolegoms Lenkijoje apsaugoti nuo kylančio potvynio infrastruktūros objektus, gyventojų būstus, taip pat vykdyti gelbėjimo darbus“, – teigė NKVC vadovas Vilmantas Vitkauskas.

Skelbiama, kad Užsienio reikalų ministerija bendrauja su partneriais Lenkijoje, aiškindamasi tikslius poreikius ir optimaliausius pagalbos suteikimo būdus, Vidaus reikalų ministerija koordinuoja praktinius tarnybų veiksmus, kad gelbėtojai galėtų išvykti kuo skubiau, suderinus su Lenkijos institucijomis paramos masto ir reikalingumo detales.

Pasak pranešimo, galutinis sprendimas ir konkrečios operacijos detalės bus priimtas artimiausiu metu.

Lenkijoje siaučia audra „Boris“, ji į Vidurio ir Rytų Europą atnešė smarkių liūčių. Nuo praėjusio ketvirtadienio regione siautėjo stiprūs vėjai ir neįprastai smarkios liūtys. 

[email protected], Lietuvos naujienų skyrius

Rodyti: