2024.09.21 15:32 |Kategorija:  Cover news with delay

Ukraina teigia Rusijoje smogusi dviem ginklų sandėliams, pietuose vykdyta evakuacija

Maskva, rugsėjo 21 d. (AFP-AP-BNS). Ukrainos kariuomenė šeštadienį pranešė, kad smogė dviem Rusijos teritorijoje esantiems kariniams sandėliams vakarinėje Tverės ir pietinėje Krasnodaro srityse. Pastarojoje evakuota virš tūkstančio žmonių.

„Ukrainos gynybos pajėgos smogė dviem Rusijos ginkluotųjų pajėgų kariniams arsenalams“, – sakoma ukrainiečių kariuomenės pareiškime, kuriame teigiama, kad buvo smogta objektui netoli pietinio Tichorecko miesto Krasnodaro krašte ir objektui netoli Oktiabrskio kaimo Tverės srityje.

„Užduotys buvo sėkmingai įvykdytos“, – priduriama pareiškime.

Rusų pareigūnai šeštadienį evakavo 1,2 tūkst. žmonių iš vieno šalies pietuose esančio kaimo po to, kai Ukrainos drono smūgis sukėlė didžiulį sprogimą.

Daugiau nei dvejus su puse metų tęsiantis Maskvos puolimui, ukrainiečiai reguliariai dronais atakuoja Rusijos infrastruktūrą.

Anksčiau Rusija pareiškė per naktį į šeštadienį virš savo teritorijos numušusi 101 Ukrainos droną

Krasnodaro krašto gubernatorius Venjaminas Kondratjevas paskelbė apie žmonių evakuaciją po to, kai dėl drono atakos netoli Tichorecko miesto kilo gaisras, kuris „išplito į sprogstamuosius objektus“.

Socialiniuose tinkluose paskelbtuose vaizdo įrašuose matomas galingas sprogimas tamsoje, iš pradžių primenantis fejerverkus, o po virstantis į stiprų sprogimą.

V. Kondratjevas pavadino tai „teroristiniu Kyjivo režimo išpuoliu“ ir sakė, kad neįvardytas kaimas, esantis netoli gaisro židinio, buvo evakuotas, dauguma žmonių apsistojo pas giminaičius, o kiti buvo apgyvendinti laikiname būste Tichorecke.

Vakarinės Tverės srities valdžia taip pat pranešė apie naktinę dronų ataką netoli vakarinėje regiono dalyje esančio Toropeco.

Srities gubernatorius Igoris Rudenija teigė, kad išpuolio „pasekmės, atsiradusios dėl krintančių nuolaužų“, yra šalinamos.

Jis teigė, kad Toropece evakuacijos nebuvo vykdytos, tačiau paskelbė, kad laikinai uždarytas federalinis greitkelis M-9. Po kelių valandų greitkelis vėl buvo atidarytas.

[email protected], Užsienio naujienų skyrius

Rodyti: