2024.10.03 10:53 |Kategorija:  Cover news with delay

S. Skvernelis po Seimo rinkimų norėtų išvengti koalicijos su „valstiečiais“

papildysime

Vilnius, spalio 3 d. (BNS). Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ lyderis Saulius Skvernelis sako, kad po Seimo rinkimų jo vedama politinė jėga norėtų išvengti darbo su „valstiečiais“, nes šiai partijai vadovauja rinkimuose nedalyvaujantis Ramūnas Karbauskis.

„Šiandien tikrai aš nematau, kad tai būtų bent jau mums prioritetas. Jei būtų galima to išvengti, tikrai būtų smagu“, – po susitikimo su prezidentu Gitanu Nausėda ketvirtadienį sakė politikas.

„Vėlgi, dėl vienintelės priežasties – negali Vakarų demokratinėje valstybėje politiniuose procesuose dalyvauti oligarchiniai asmenys, kurie neprisiima politinės atsakomybės ir nori būdami šešėlyje įtakoti politinį procesą“, – pridūrė jis.

Kiek anksčiau šią savaitę šalies vadovas Gitanas Nausėda susitiko su socialdemokratų vadove Vilija Blinkevičiūte ir „valstiečių“ lyderiu Ramūnu Karbauskiu.

Anot S. Skvernelio, Lietuvos socialdemokratų partija greičiausiai laimės rinkimus ir formuos valdančiąją daugumą, kurioje galėtų būti ir demokratai.

„Greičiausiai turėtų būti centro kairės ašis socialdemokratai. Jie ir rinksis, ir ieškos partnerių, ir siūlys, su kuo būtų galima koaliciją suburti“, – sakė jis.

Tuo metu R. Karbauskis teigė, jog darbas su demokratais būtų įmanoma tik tokiu atveju, jei dar 2021 metais bendražygius iš „valstiečių“ išvedęs S. Skvernelis nebūtų Vyriausybėje. Anot jo, geriausia būtų formuoti koaliciją tarp Socialdemokratų partijos ir Valstiečių ir žaliųjų sąjungos.

Pats S. Skvernelis tokias sąlygas atmeta.

„Žmogus, kuris nedalyvauja rinkimuose, matyt, paraleliniame pasaulyje gyvena, nesigaudo, kas yra politika. Nei Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“, nei socialdemokratai, nei „Nemuno Aušra“ nėra agrokoncernų filialas“, – kalbėjo parlamentaras.

„Kada tu nebedalyvauji politikoje, rinkimuose, atitrūksti nuo realybės ir pradedi šnekėti, ką matai per observatorijos binoklį žiūrėdamas į žvaigždes“, – pridūrė jis.

Politikas tvirtino, kad po R. Karbauskio pasisakymų jis save vidaus reikalų ministro pareigose matytų „specialiai“.

„Taip, matyčiau. Specialiai“, – kalbėjo politikas.

Autorius Augustas Stankevičius

[email protected], Lietuvos naujienų skyrius

Rodyti: