2024.10.04 19:38 |Kategorija:  Cover news with delay

Į Ukrainos pasienį atvykęs V. Zelenskis susitiko su Kurske kovojančiais kariais (papildytas)

papildyta nuo 3-os pastraipos

Kyjivas, spalio 4 d. (AFP-BNS). Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis penktadienį pranešė, kad lankėsi Sumų srityje ir susitiko su kariais, dalyvaujančiais puolime Rusijos Kursko srityje.

„Šiandien savo kelionę į Sumų sritį pradėjau susitikimu su mūsų kariais – vaikinais, kurie kovoja Kursko srityje, gindami mūsų pasienio regionus ir visą šalį“, – parašė V. Zelenskis platformoje „Telegram“.

„Ilgo karo metu svarbu ne tik motyvuoti karius. Reikia motyvuoti visą pasaulį ir įtikinti (jį), kad ukrainiečiai gali būti stipresni už priešą“, – pareiškė V. Zelenskis kariams, kaip matyti prezidentūros paskelbtame vaizdo įraše.

V. Zelenskis susitiko su Rusijoje kovojančiais 82-osios oro desanto brigados kariais ir išklausė jos vado Dmytro Vološyno pranešimą, kuriame jis papasakojo apie operatyvinę padėtį ir „kovą su rusiškais dronais“.

Vaizdo įraše matyti, kaip V. Zelenskis, lydimas kariuomenės vyriausiojo vado Oleksandro Syrskio, požeminėje slėptuvėje įteikė apdovanojimus kariams.

Jis padėkojo kovojantiesiems Kursko srityje ir pažymėjo, kad ši operacija „labai padėjo motyvuoti tuos, kurie teikia mums paramos paketus su ginklais“.

Prezidentas Sumų srityje anksčiau lankėsi rugpjūčio pabaigoje, po to, kai kariuomenė rugpjūčio 6-ąją pradėjo netikėtą puolimą.

Puolimas tęsiasi jau beveik du mėnesius. Pastaruoju metu Kyjivas teikė nedaug informacijos apie šią operaciją.

Tuo tarpu Ukraina pastaruoju metu užleido pozicijų Rusijai, kuri gerokai pasistūmėjo į priekį rytinėje Donecko srityje.

[email protected], Užsienio verslo naujienų skyrius

Rodyti: