2024.10.05 15:51 |Kategorija:  Cover news with delay

V. Zelenskis kartu su J. Bidenu dalyvaus gynybos derybose Vokietijoje

Kyjivas, spalio 5 d. (AFP-BNS). Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis šeštadienį pareiškė, kad dalyvaus kitą savaitę Vokietijoje vyksiančiame tarptautiniame susitikime karinei paramai Ukrainai aptarti.

Tikimasi, kad į susitikimą JAV Ramšteino oro pajėgų bazėje netoli Frankfurto susirinks daugiau kaip 50 Ukrainos sąjungininkų, įskaitant JAV prezidentą Joe Bideną (Džo Baideną).

„Ruošiamės spalio 12-ąją įvyksiančiam 25-ajam Ramšteino susitikimui, kuris pirmą kartą vyks vadovų lygmeniu“, – pareiškė V. Zelenskis socialinėje žiniasklaidoje.

Jis sakė, kad pateiks „aiškius ir konkrečius žingsnius, kaip teisingai užbaigti karą“, ir pridūrė, kad Rusiją gali sustabdyti „mūsų partnerių ryžtas ir Ukrainos stiprinimas“.

Paskutiniame rugsėjį vykusiame Ramšteino formato susitikime V. Zelenskis taip pat dalyvavo. Tuomet jis prašė suteikti papildomų ginklų, kad būtų galima atremti besiveržiančias Rusijos pajėgas.

Susitikimas įvyks Ukrainai labai svarbiu momentu, prieš kitą mėnesį vyksiančius JAV prezidento rinkimus, kurie gali ženkliai pakeisti paramos, kurią Kyjivas gauna iš savo didžiausios rėmėjos, dinamiką.

Respublikonų kandidatas Donaldas Trumpas (Donaldas Trampas) jau seniai kritikuoja milijardų dolerių vertės pagalbą, kurią Jungtinės Valstijos suteikė Ukrainai, ir kartais atkartoja Kremliaus retorikos apie karą akcentus.

Savo ruožtu Kyjivas padidino spaudimą Vakarų partneriams, kad jam būtų suteiktas leidimas naudoti gautus tolimojo nuotolio ginklus smogti kariniams taikiniams Rusijos gilumoje.

Šiais metais Rusijos kariai stabiliai žengia į priekį Rytų Ukrainoje, turėdami pranašumą prieš ginkluotės ir karių stokojančias ukrainiečių pajėgas.

[email protected], Užsienio naujienų skyrius

Rodyti: