2024.10.05 18:36 |Kategorija:  Cover news with delay

„Hezbollah“ šaltinis praneša apie prarastą ryšį su žymiu grupuotės veikėju H. Safieddine'u

Beirutas, spalio 5 d. (AFP-BNS). „Hezbollah“ aukšto rango šaltinis šeštadienį pranešė, kad po šią savaitę Izraelio suduotų smūgių nutrūko ryšys su Hashemu Safieddine'u (Hašemu Safidinu), kuris buvo įvardijamas kaip galimas naujasis Libano grupuotės lyderis.

„Po smurtinių smūgių pietiniams Beiruto priemiesčiams“ ankstyvą penktadienį „nutrūko ryšys su Sayyedu Safieddine'u“, sakė pareigūnas naujienų agentūrai AFP.

„Nežinome, ar jis buvo smūgio taikinio vietoje ir kas ten galėjo būti kartu su juo“, – pridūrė šaltinis.

Kitas „Hezbollah“ artimas šaltinis taip pat patvirtino, kad ryšys su H. Safieddine'u nutrūko ir kad jo buvimo vieta nežinoma.

„Hezbollah“ „bando pasiekti požeminę būstinę, į kurią buvo taikytasi, tačiau kiekvieną kartą Izraelis vėl pradeda smūgiuoti, kad sutrukdytų gelbėjimo darbams“, sakė šaltinis.

Pasak jo, kai buvo suduoti smūgiai, H. Safieddine'as „buvo su „Hezbollah“ žvalgybos vadovu“, žinomu kaip Hajjas Murtada (Hadžas Murtada).

Abu šaltiniai pageidavo likti anonimiški, kad galėtų kalbėti apie slaptus dalykus.

Penktadienio rytą „Hezbollah“ artimas šaltinis pranešė, kad Izraelis iš eilės sudavė 11 smūgių pietinėje Beiruto dalyje esančiai grupuotės tvirtovei – tai buvo vienas galingiausių reidų nuo tada, kai Izraelis praėjusią savaitę suintensyvino bombardavimo kampaniją.

[email protected], Užsienio verslo naujienų skyrius

Rodyti: