2024.10.08 11:10 |Kategorija:  Cover news with delay

Klaipėdos valstybiniam muzikiniam teatrui vadovaus G. Giedraitytė

Vilnius, spalio 8 d. (BNS). Klaipėdos valstybiniam muzikiniam teatrui vadovaus nacionalinių ir europinių kultūros projektų prodiuserė, menotyrininkė, kultūros vadybininkė Goda Giedraitytė, antradienį pranešė Kultūros ministerija.

G. Giedraitytė yra kasmetinio tarptautinio šiuolaikinių menų festivalio „PLarTFORMA“ organizatorė, Europos Sąjungos programos „Europos kultūros sostinės“ atrankos ir stebėsenos tarybos narė.

2019–2023 metais ji buvo Šeiko šokio teatro kūrybos prodiusere. Šiuo metu G. Giedraitytė pirmininkauja Nevyriausybinių scenos meno organizacijų asociacijai, 2021–2023 metais buvo Profesionaliojo scenos meno įstaigų tarybos pirmininkė.

Naujoji teatro vadovė yra įgijusi kultūros politikos ir vadybos magistro laipsnį Vilniaus dailės akademijoje ir viduramžių studijų magistro laipsnį Centriniame Europos universitete, yra dėsčiusi Vilniaus dailės akademijoje ir Klaipėdos universitete.

Kaip kūrybinės grupės narė G. Giedraitytė įvertinta „Auksiniu scenos kryžiumi“, Neringos ir Klaipėdos savivaldybių apdovanojimais.

Kultūros ministerijos organizuotame konkurse dalyvavo septyni pretendentai. 

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro vadovo kadencija – penkeri metai.  

Šio teatro vadovo vieta atsilaisvino buvusiai direktorei Laimai Vilimienei pradėjus vadovauti Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatrui.

Klaipėdos valstybinis muzikinis teatras yra didžiausia Šiaurės ir Vakarų Lietuvos kultūros įstaiga, moderniausias Lietuvos teatras, lankytojams duris atvėręs po rekonstrukcijos šiemet.

[email protected], Lietuvos naujienų skyrius

Rodyti: