2024.10.08 13:11 |Kategorija:  Cover news with delay

Lietuvos vyskupai ragina dalyvauti Seimo rinkimuose: pasirinkti padės Bažnyčios mokymas

Vilnius, spalio 8 d. (BNS). Lietuvos vyskupai antradienį išplatintame kreipimesi ragina visuomenę aktyviai balsuoti Seimo rinkimuose ir sako, jog Bažnyčios mokymo gairės gali padėti apsispręsti.

„Padėti apsispręsti už ką balsuoti mums gali ir Bažnyčios mokymo gairės, išryškinančios pamatinius asmens ir visuomenės gėrius, be kurių nėra įmanomas darnus valstybės vystymasis“, – rašoma jame.

Vyskupų kreipimasis išplatintas Lietuvoje prasidėjus tris dienas truksiančiam išankstiniam balsavimui.

Jame dvasininkai kviečia tarp kandidatų atpažinti žmones, kurie „gebėtų tvirtinti darnios pilietinės visuomenės ir teisinės valstybės pagrindus“.

Kreipimesi taip pat akcentuojama pagarba žmogaus gyvybei nuo prasidėjimo iki natūralios mirties, pagalba vargšams bei visuomenės silpniausiesiems.

„Visuomenės plėtrai ir gyvastingumui labai svarbus šeimos ir santuokos tvirtumas, kai per vyro ir moters sąjungą, paremtą lygiateisiškumu bei lygiavertiškumu, kviečiama į pasaulį nauja gyvybė, kai tėvai ar globėjai auklėja vaikus tiesos ir dorovės dvasia“, – nurodoma dokumente.

Tekste teigiama, jog kiekvieno piliečio teisė, pareiga bei atsakomybė – domėtis valstybės reikalais bei aktyviai dalyvauti Seimo rinkimuose, o valstybės valdymas – tai rūpinimasis bendruoju gėriu.

„Siekime visi drauge, kad labiausiai verti politikai stotų prie mūsų valstybės valdžios vairo ir atsakingai tęstų mūsų tautos laisvės projektą“, – rašoma kreipimesi.

Pagrindinė rinkimų į parlamentą balsavimo diena bus sekmadienis.

[email protected], Lietuvos naujienų skyrius

Rodyti: