2024.10.16 13:10 |Kategorija:  Cover news with delay

Per Izraelio smūgį Libane žuvo Nabatijos meras, sako gubernatorė (dar papildytas)

dvi naujos paskutinės pastraipos

Beirutas, spalio 16 d. (AFP-BNS). Per Izraelio smūgius pietiniam Libano miestui, kuriame viešpatauja „Hezbollah“ ir jos sąjungininkė „Amal“, trečiadienį žuvo Nabatijos meras, pranešė pareigūnai.

„Tarp kankinių yra Nabatijos meras. Tai žudynės“, – AFP sakė Nabatijos gubernatorė Howaida Turk (Hovaida Turk), pridūrusi, kad meras tuo metu buvo savivaldybės pastate.

Su „Hezbollah“ susiję gelbėtojai taip pat sakė, kad per smūgį į savivaldybės pastatą žuvo keli žmonės, įskaitant merą Ahmadą Kahilą.

H. Turk kiek anksčiau sakė, kad Izraelis trečiadienį surengė 11 antskrydžių prieš Nabatiją ir aplinkines vietoves, praėjus kelioms dienoms po to, kai buvo sunaikinta šio pietinio miesto turgavietė.

Ji pridūrė, kad intensyvūs reidai „sudarė savotišką ugnies juostą“ vietovėje. 

Libano sveikatos ministerijos teigimu, per šią ataką žuvo iš viso penki žmonės.

„Per priešo Izraelio antpuolį (...) prieš du pastatus – Nabatijos savivaldybės ir savivaldybių sąjungos – preliminariais duomenimis, žuvo penki žmonės“, – sakoma ministerijos pranešime ir priduriama, kad gelbėtojai po griuvėsiais ieško išgyvenusiųjų.

Tuo metu Izraelio kariuomenė pranešė, kad smogė dešimtims „Hezbollah“ taikinių Nabatijoje, žydų valstybės pajėgoms tęsiant oro ir sausumos kampaniją prieš Irano remiamą grupuotę „Hezbollah“.

„Kariuomenė smogė dešimtims „Hezbollah“ teroristų taikinių Nabatijos rajone ir išardė požeminę infrastruktūrą, kurią Pietų Libane naudoja „Hezbollah“ „Radwan“ pajėgos“, – sakoma kariuomenės pareiškime.

[email protected], Užsienio naujienų skyrius

Rodyti: