2024.10.17 20:18 |Kategorija:  Cover news with delay

Izraelio kariuomenė patvirtino „Hamas“ vadovo Y. Sinwaro žūtį (atnaujintas)

atnaujinta antraštė, atnaujinimai, papildymai visame tekste

Jeruzalė, spalio 17 d. (AFP-BNS). Izraelio kariuomenė ketvirtadienį patvirtino, kad šalies pajėgos trečiadienį nužudė islamistų grupuotės „Hamas“ lyderį Yahya Sinwarą (Jahją Sinvarą) pietiniame Gazos Ruože.

Izraelis jį buvo apkaltinęs buvus pagrindiniu „Hamas“ išpuolio praėjusių metų spalio 7 dieną organizatoriumi.

Izraelio kariuomenė „patvirtina, kad vakar, 2024-ųjų spalio 16-ąją, po metus trukusio persekiojimo per operaciją pietinėje Gazos ruožo dalyje IDF (kariuomenės) Pietų vadavietės kariai eliminavo teroristinės organizacijos „Hamas“ lyderį Yahya Sinwarą“, – sakoma kariuomenės pranešime.

Prieš tai apie jo žūtį pranešė ir užsienio reikalų ministras Israelis Katzas (Israelis Kacas).

„Hamas“ kol kas nepatvirtino Y. Sinwaro mirties.

Anot Izraelio vyriausiojo diplomato, „Hamas“ vadovo nužudymas sudaro galimybę paleisti Gazos Ruože laikomus įkaitus ir pašalinti kovotojų grupuotę iš teritorijos.

„Sinwaro likvidavimas suteikia galimybę nedelsiant paleisti įkaitus ir atveria kelią pokyčiams, kurie lems naują tikrovę Gazoje, kurioje nebus „Hamas“ ir Irano kontrolės“, – pareiškime teigė I. Katzas.

JAV Atstovų Rūmų pirmininkas respublikonas Mike'as Johnsonas (Maikas Džonsonas) ketvirtadienį pasveikino „Hamas“ lyderio nužudymą ir teigė, kad jo mirtis atneša palengvėjimą Izraelio žmonėms.

„Sinwaro gyvenimas buvo blogio įsikūnijimas ir pasižymėjo neapykanta viskam, kas pasaulyje yra gera, – sakoma M. Johnsono pareiškime. – Jo mirtis suteikia vilties visiems, kurie siekia gyventi laisvėje, ir palengvėjimą izraeliečiams, kuriuos jis siekė engti.“

[email protected], Užsienio naujienų skyrius

Rodyti: