2024.10.22 10:56 |Kategorija:  Cover news with delay

„Hezbollah“ sako paleidusi raketų į dvi bazes Izraelyje (atnaujintas)

Beirutas, spalio 22 d. (AFP-BNS). Libano grupuotė „Hezbollah“ pranešė, kad antradienį taikėsi į Izraelio pozicijas Tel Avivo priemiesčiuose, įskaitant žvalgybos bazę, ir kad paleido raketų į karinio jūrų laivyno bazę, esančią netoli Haifos Izraelio šiaurėje.

Išpuoliai įvykdyti po įtemptos nakties Libane: valstybinė žiniasklaida pranešė apie intensyvų Izraelio bombardavimą Pietų Beirute ir netoli jo, o pareigūnai paskelbė, kad per smūgius netoli didžiausios valstybinės ligoninės žuvo keturi žmonės, įskaitant vaiką.

„Hezbollah“ kovotojai paleido raketų salvę į 8 200-ojo karinės žvalgybos padalinio Gliloto bazę, sakoma Irano remiamos grupuotės pareiškime.

Praėjusį vakarą grupuotė skelbė apie panašias atakas prieš šią bazę Tel Avivo priemiestyje.

Antradienį „Hezbollah“ taip pat pareiškė, kad raketomis taikėsi į kitas pozicijas Tel Avivo priemiesčiuose ir paleido „raketų salvę“ į „karinio jūrų laivyno bazę „Stella Maris“, esančią į šiaurės vakarus nuo Haifos“ Izraelio šiaurėje.

Izraelio kariuomenė savo pareiškime nurodė, kad po sirenų „centrinėje Izraelio dalyje buvo identifikuoti maždaug penki sviediniai, atskridę iš Libano“, ir kad dauguma jų buvo perimti“.

Kariuomenė taip pat pranešė, kad po sirenų „Aukštutinėje Galilėjoje ir šiaurinėse Golano Aukštumose buvo identifikuota maždaug 15 sviedinių, skriejančių iš Libano“. Kai kurie iš jų buvo perimti, o kiti nukrito atvirose vietovėse.

Kariškiai nurodė, kad apie jokias aukas kol kas nežinoma.

Šie pranešimai pasirodė po to, kai Izraelio kariuomenė pirmadienį pareiškė, kad toliau taikosi į „Hezbollah“ pozicijas visame Libane. Ji teigė, kad per praėjusią parą smogė maždaug 300 taikinių ir kad kai kurie iš jų buvo susiję su „Hezbollah“ finansų įstaiga. 

Vienas Libano saugumo pareigūnas naujienų agentūrai AFP sakė, kad šalies nacionalinė oro transporto bendrovė vėlai pirmadienį turėjo pakeisti nusileidimo taką, kai Izraelio smūgiai pataikė netoli vienintelio Beiruto tarptautinio oro uosto pagrindinio kilimo ir tūpimo tako.

Rugsėjo 23-iąją Izraelis pradėjo intensyvią oro kampaniją Libane ir pasiuntė sausumos pajėgas po beveik metus trukusių nedidelio intensyvumo kovų pasienyje su „Hezbollah“.

Grupuotė teigia, kad veikdama prieš Izraelį solidarizuojasi su savo sąjungininke palestiniečių organizacija „Hamas“, dėl Izraelio karo Gazos Ruože.

Per metus Libane žuvo mažiausiai 2 467 žmonės, daugiau nei pusė iš jų – nuo rugsėjo 23-iosios, rodo naujienų agentūros AFP kaupiami Libano sveikatos apsaugos ministerijos duomenys.

[email protected], Užsienio naujienų skyrius

Rodyti: