2024.10.22 11:17 |Kategorija:  Cover news with delay

Rytų Ukrainoje per rusų atakas žuvo trys žmonės, įskaitant vaiką

Kyjivas, spalio 22 d. (AFP-BNS). Per Rusijos naktinį bombordavimą Ukrainos rytinėje Sumų srityje žuvo trys žmonės, antradienį pranešė pareigūnai. 

Pastaraisiais mėnesiais Maskva suintensyvino oro atakas Rytų Ukrainoje. 

Sumų sritis ribojasi su Rusijos Kursko sritimi, kur rugpjūtį Ukrainos kariai pradėjo netikėtą puolimą ir užėmė didelius teritorijos plotus.

„Trys žmonės, įskaitant vieną vaiką, žuvo per naktinę priešo dronų ataką prieš gyvenamuosius pastatus“, – pranešė Sumų srities pareigūnai, turėdami omenyje Sumų miestą.

Jie teigė, kad virš srities buvo numušta daugiau kaip dvi dešimtys Irano gamybos atakos dronų. Karinės oro pajėgos teigė, kad Ukrainos oro erdvėje iš viso buvo pastebėta 60 Rusijos dronų ir kad 42 iš jų buvo sunaikinti.

Sumų sritis nuolat atakuojama nuo pat karo pradžios, kai Rusijos pajėgos buvo trumpam užėmusios dalį šio pramoninio regiono.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų operacija Kurske yra platesnio veiksmų plano, kuriuo siekiama nutraukti Rusijos invaziją į Ukrainą, dalis. Šį planą neseniai pristatė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

[email protected], Užsienio naujienų skyrius

Rodyti: