2024.10.23 15:08 |Kategorija:  Cover news with delay

Iš paskirtų vadovų ministrė tikisi dėmesio strateginių objektų apsaugai, civilinei saugai (nuotraukos)

Vilnius, spalio 23 d. (BNS). Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė iš naujų statutinių institucijų vadovų tikisi dėmesio civilinei saugai, strateginių objektų apsaugai, pareigūnų motyvacijai.

„Kalbant apie lūkesčius, kurie yra keliami mano, kaip ministrės, naujiems vadovams, susiję su tuo, kad negalima sustoti, tarnybos privalo žvelgti į priekį, savo veiklą nutiesti ta linkme, kuri susijusi su pasikeitusia geopolitine ir saugumo situacija“, – trečiadienį per spaudos konferenciją Vyriausybėje sakė A. Bilotaitė. 

Vyriausybė į policijos generalinio komisaro pareigas paskyrė laikinąjį Viešojo saugumo tarnybos (VST) vadovą Arūną Paulauską, kadenciją baigiantis policijos vadas Renatas Požėla tapo Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento (PAGD) direktoriumi, o VST vadovaus buvęs policijos rinktinės „Aras“ vadas Viktoras Grabauskas.

Pasak A. Bilotaitės, iš naujojo policijos vadovo ji tikisi dėmesio pareigūnų motyvacijai.

„Skirti deramą maksimalų dėmesį pareigūnų motyvacijos stiprinimui, taip pat labai svarbus akcentas, susijęs su policijos kasdienių pareigų užtikrinimu, – kasdieninė veikla turi būti maksimaliai gerai atliekama“, – kalbėjo ji.

Ministrė tikisi, kad R. Požėla PAGD pritaikys savo patirtį policijos vadovo poste.

„Modernizuojant pačią tarnybą, diegiant naujausius modernios vadybos ir organizacijos valdymo metodus“, – dėstė ji.

A. Bilotaitė iš naujosios PAGD vadovybės tikisi didelio dėmesio civilinei saugai.

„Civilinė sauga yra vienas didžiausių prioritetų. Mano lūkestis – kad civilinės saugos stiprinimas bus vienas iš pagrindinių naujojo vadovo prioritetų“, – teigė ji.

Iš VST A. Bilotaitė teigė besitikinti dėmesio strateginių objektų apsaugai, hibridinių grėsmių suvaldymui.

„Tarnyba turi būti pasirengusi ir gebėti atremti iššūkius, susijusius su hibridinėmis grėsmėmis, kad būtų užtikrinta maksimali strateginių objektų apsauga“, – kalbėjo ministrė.

Seime įstrigus siūlymui jungti VST prie policijos, A. Bilotaitė sako, kad nepaisant sprendimo, tarnyba turi gerai atlikti savo funkcijas, ypač saugant kritinę infrastruktūrą.

„Tai yra politinis parlamento apsisprendimas. Nepriklausomai nuo to, kokia linkme bus nueita, koks bus politinis sprendimas, ar jungti, ar palikti kaip atskirą tarnybą, pagrindinis prioritetas – (...) VST privalo maksimaliai gerai atlikti tas funkcijas, kurios labai svarbios, kurios nesidubliuoja su kitomis tarnybomis“, – kalbėjo ministrė.

„Noriu akcentuoti strateginių objektų apsaugą, (...) pasirengimas reaguoti į hibridines grėsmes“, – pridūrė ji.

Pagal Vidaus tarnybos statutą, statutinių įstaigų vadovai skiriami penkerių metų kadencijai.

Po paskyrimo R. Požėlai ir V. Grabauskui suteikti vidaus tarnybos generolo laipsniai, o A. Paulauskui – generalinio komisaro laipsnis.

Nauji įstaigų vadovai pareigas turėtų pradėti eiti pirmadienį, spalio 28 dieną. Jų inauguracijos ceremonija tą dieną vyks Rotušės aikštėje Vilniuje. 

Autorius Vilmantas Venckūnas

Šį pranešimą iliustruojančią BNS Foto komandos parengtą fotogaleriją galite atsidaryti paspaudę nuorodą: https://bns.lt/nuotraukos/6718e75121f8dca5a73d5f7a

[email protected], Lietuvos naujienų skyrius

Rodyti: