2024.10.23 16:01 |Kategorija:  Cover news with delay

JAV gynybos sekretorius patvirtino, kad Rusijoje esama Šiaurės Korėjos karių (atnaujintas)

Seulas, spalio 23 d. (AFP-AP-BNS). JAV gynybos sekretorius Lloydas Austinas (Loidas Ostinas) trečiadienį patvirtino, kad Rusijoje esama Šiaurės Korėjos karių.

„Yra įrodymų, kad Rusijoje yra KLDR karių“, – žurnalistams sakė Romoje viešintis L. Austinas, pavartojęs oficialaus Šiaurės Korėjos pavadinimo akronimą.

„Ką konkrečiai jie daro? Neaišku. Tai dalykai, kuriuos turime išsiaiškinti“, – pridūrė jis.

Jei šie kariai įsitrauks į karą Ukrainoje Rusijos pusėje, tai bus „labai, labai rimta problema“, sakė L. Austinas ir pridūrė, kad tai turės įtakos Europai ir Indijos ir Ramiojo vandenynų regionui.

Tuo metu NATO atstovė sakė, kad Aljanso sąjungininkės turi patvirtintų įrodymų apie Šiaurės Korėjos karius Rusijoje.

Pietų Korėjos žvalgybos agentūra praėjusią savaitę paskelbė, kad Šiaurės Korėja nusprendė nusiųsti daug savo karių padėti Rusijai Ukrainoje, taip įtvirtindama Pchenjano karinį aljansą su Maskva.

Šiaurės Korėjos valstybinė žiniasklaida nekomentavo įtariamo karių dislokavimo. Rusija taip pat karių dislokavimo nepatvirtino.

Pietų Korėja jau seniai tvirtina, kad branduolinių ginklų turinti Šiaurės Korėja siunčia ginklus Rusijai, panaudoti kare Ukrainoje. Seulas taip pat išreiškė susirūpinimą dėl Šiaurės Korėjos karių siuntimo į Rusiją.

Pietų Korėjos žvalgyba anksčiau trečiadienį paskelbė, kad Šiaurės Korėja į Rusiją išsiuntė dar pusantro tūkstančio karių, o dabar jų ten yra apie 3 tūkstančius. Iki gruodžio jų turėtų būti dislokuota 10 tūkstančių.

JAV ir NATO anksčiau oficialiai nebuvo patvirtinę pranešimų apie Šiaurės Korėjos karių išsiuntimą.

[email protected], Užsienio naujienų skyrius

Rodyti: