2024.10.25 14:51 |Kategorija:  Cover news with delay

Prieš apsispręsdamas dėl pilietybės suteikimo, G. Nausėda ketina susitikti su A. Reed

Klientų dėmesiui – visas BNS interviu su G. Nausėda bus publikuotas apie 16 val.

Vilnius, spalio 25 d. (BNS). Prieš apsispręsdamas dėl Lietuvos pilietybės suteikimo šokėjai ant ledo Allison Reed (Elison Ryd), prezidentas Gitanas Nausėda ketina susitikti su ja ir įvertinti sportininkės integraciją.

„Aš tikrai norėčiau susitikti dar kartą su šokėja ir dabar kaip tik komanda derina terminus, – interviu BNS penktadienį sakė šalies vadovas. – Dėl jos pakankamai ilgą laiką buvimo užsienyje ir retokų sugrįžimų į Lietuvą tai nėra taip paprasta padaryti, kad susiderintų mūsų abiejų kalendoriai. Bet susitikęs pirmiausia, žinoma, norėsiu įsitikinti, ar ta integracija vyksta, ar žmogus yra gebantis jau valdyti šiek tiek lietuvių kalbą.“

Pilietybės reikalų komisija šią savaitę rekomendavo suteikti pilietybę ledo šokėjai išimties tvarka už nuopelnus Lietuvai.

„Pilietybės komisijoje man atrodo jai pavyko įtikinti visus, nes balsavimas buvo pozityvus. Labai tikiuosi, kad galėsiu tą sprendimą priimti po susitikimo su ja, manau, kad tai yra svarbu“, – kalbėjo G. Nausėda.

Pagal įstatymą, prezidentas gali išimties tvarka suteikti Lietuvos pilietybę ypatingų nuopelnų valstybei turintiems užsieniečiams ar asmenims be pilietybės, kurie integravosi į Lietuvos visuomenę.

Ypatingais nuopelnais Lietuvos valstybei laikoma veikla, kuria užsienietis ypač reikšmingai prisideda prie Lietuvos valstybingumo stiprinimo, jos galios ir autoriteto tarptautinėje bendruomenėje didinimo.

Prezidentas prieš tai du kartus – pernai ir užpernai – atmetė A. Reed prašymą suteikti jai Lietuvos pilietybę išimties tvarka, neįrodžius ypatingų nuopelnų Lietuvai.

Tačiau šiemet sportininkei su partneriu Sauliumi Ambrulevičiumi iškovojus bronzos medalį Europos dailiojo čiuožimo čempionato šokių ant ledo rungtyje G. Nausėda pareiškė naują prašymą svarstysiantis „su kita nuotaika“.

Autorius Augustas Stankevičius

[email protected], Lietuvos naujienų skyrius

Rodyti: