2024.10.25 15:22 |Kategorija:  Cover news with delay

VRK nutarė nepradėti tyrimo dėl Pasaulio lietuvių apygardos, stebės situaciją

Vilnius, spalio 25 d. (BNS). Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) nutarė kol kas nepradėti tyrimo dėl naujų balsuoti Pasaulio lietuvių apygardoje užsiregistravusių rinkėjų, bet žada stebėti situaciją.

„Matome, kad ta situacija stabilizavosi, bent jau iš Rygos ir iš Seinų dalis asmenų atsišaukia, kad nebebalsuos jie“, – penktadienį žurnalistams sakė VRK pirmininkė Lina Petronienė.

„Sutarėme, kad situaciją stebėsime. Taip pat yra informuotos balsavimo komisijos, kad jeigu jos rinkimų dieną pastebėtų daugiau atvykstančių neužsiregistravusių rinkėjų, kad mus nedelsiant informuotų“, – kalbėjo ji.

Ketvirtadienį komisija pranešė turinti informacijos, kad Lietuvoje gyvenamąją vietą deklaravę ir pirmajame rinkimų ture Lietuvoje balsavę rinkėjai registruojasi balsuoti netoli Lietuvos sienos esančiose diplomatinėse atstovybėse ir papildomose balsavimo vietose taip galimai piktnaudžiaudami rinkėjo teise.

L. Petronienės teigimu, nuo spalio 14 dienos – išaiškėjus antrojo Seimo rinkimų dalyviams – balsuoti Seinuose ir Rygoje užsiregistravo po 14 naujų rinkėjų.

„Laisviečiai“ ketvirtadienį apkaltino konservatorius manipuliuojant Seimo rinkimų rezultatais Pasaulio lietuvių apygardoje ir vežant nuolatinius Lietuvos gyventojus balsuoti į Seinus, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) atmetė tokius teiginius.

„Laisviečiai“ tvirtino turintys įrodymų, kad sekmadienį, kai vyks antrasis Seimo rinkimų turas, planuojama organizuoti nuolatinių Lietuvos gyventojų pavėžėjimus į Seinuose esantį Lietuvos konsulatą balsuoti už TS-LKD kandidatę Dalią Asanavičiūtę. Politikė tvirtino pavėžėjimo neorganizuojanti ir neagituojanti žmonių ten vykti balsuoti.

Pasaulio lietuvių apygardoje antrajame Seimo rinkimų sekmadienį varžysis Laisvės partijos lyderė Aušrinė Armonaitė ir konservatorė Dalia Asanavičiūtė.

Autorė Greta Zulonaitė

[email protected], Lietuvos naujienų skyrius

Rodyti: