2024.10.25 15:59 |Kategorija:  Cover news with delay

G. Nausėda kitąmet žada išleisti knygą, joje – ir apie santykius su konservatoriais

Vilnius, spalio 25 d. (BNS). Prezidentas Gitanas Nausėda kitąmet žada išleisti knygą, kurioje atskleis ir daugiau informacijos apie savo santykius su valdančiaisiais konservatoriais.

„Tiesą sakant, kažkada buvau konservatorių rinkėjas, ir pakankamai ilgai. Bet šita partija turi kažkokią savybę – žmones, kurie jai simpatizuoja, padaro neutralius, o po to iš neutralių – nusistačiusius priešiškai“, – interviu BNS sakė šalies vadovas.

„Tiesiog taip atsitinka, ir aš galėčiau pateikti daugybę kitų žmonių pavyzdžių. Kaip ten buvo 2019 metais, aš ketinu paskelbti knygoje. Manau, kad ta knyga kažkada 2025 metais pasirodys, todėl nenorėčiau dabar daug apie tai kalbėti“, – pridūrė jis.

Prieš prezidento rinkimus 2019 metais, konservatoriai siūlė tuometiniam ekonomistui G. Nausėdai dalyvauti išankstiniuose Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidato į prezidentus rinkimuose. Jis tokios galimybės atsisakė pabrėžęs norą kandidatuoti su savarankiška rinkimų programa.

Tuomet Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų sąjungos vidiniuose rinkimuose susirungė diplomatas Vygaudas Ušackas ir dabartinė premjerė Ingrida Šimonytė. Pastaroji laimėjo vidinius partijos rinkimus ir buvo iškelta kandidate.

Per prezidento rinkimus 2019 metais ji liko antra, nusileidusi G. Nausėdai.

Autorius Augustas Stankevičius

[email protected], Lietuvos naujienų skyrius

Rodyti: