2024.10.28 09:14 |Kategorija:  Cover news with delay

R. Žemaitaitis apie V. Blinkevičiūtę: politikas turi tesėti duotą žodį

papildysime

Vilnius, spalio 28 d. (BNS). Dvidešimt mandatų naujos kadencijos Seime iškovojusios partijos „Nemuno aušra“ lyderis Remigijus Žemaitaitis sako, kad socialdemokratų lyderė Vilija Blinkevičiūtė turi tesėti savo žodį dėl buvimo premjere.  

„Socialdemokratai eidami į rinkimus aiškiai buvo pasakę, kad premjerė bus būtent V. Blinkevičiūtė. Kito sprendimo aš nelabai įsivaizduočiau, nes politikas davė žodį ir politikas jį turi tesėti“, – pirmadienį BNS ir LRT surengtoje porinkiminėje spaudos konferencijoje Valdovų rūmuose Vilniuje sakė R. Žemaitaitis.

Vis dėlto jis neatmetė, kad „gyvenimas gali keistis“ ir vietoj V. Blinkevičiūtės premjero postą gali užimti kitas politikas. 

Pirminiais Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) duomenimis, Seimo rinkimus laimėjo Lietuvos socialdemokratų partija, iškovojusi 52 mandatus. Antri liko konservatoriai su 28 mandatais, trečia – partija „Nemuno aušra“ su 20 mandatų.

Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ naujame parlamente turės 14 mandatų, Liberalų sąjūdis – 12, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga – aštuonis.

Autorius Giedrius Gaidamavičius

[email protected], Verslo naujienų skyrius

Rodyti: