2024.10.28 10:37 |Kategorija:  Cover news with delay

„Valstiečiai“ formuos derybinę grupę koalicijai su socdemais (nuotraukos)

papildysime

Vilnius, spalio 28 d. (BNS). Aštuonis mandatus naujos kadencijos Seime gavusi Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) pirmadienį planuoja suformuoti derybinę grupę būsimai centro kairės koalicijai su socialdemokratais.

„Šiandien (...) rinksis partijos išplėstinė valdyba, formuos derybinę grupę ir dalyvausime derybose. Kol kas turiu tokią informaciją ir neturiu indikacijų, kad čia kas nors kur nors keistųsi“, – pirmadienį BNS ir LRT surengtoje porinkiminėje spaudos konferencijoje Valdovų rūmuose Vilniuje sakė partijos vicepirmininkas Aurelijus Veryga.

„Jau šiandien rinksime derybininkų grupę, kuri tęs derybas su socialdemokratais“, – teigė su LVŽS sąrašu į Seimą išrinktas Ignas Vėgėlė. 

Pirminiais duomenimis, socialdemokratai būsimajame Seime turės 52 mandatus, Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ – 14, o „valstiečiai“ – aštuonis, tad gali sudaryti valdančiąją daugumą su 74 balsais iš 141.

Autorius Giedrius Gaidamavičius

Šį pranešimą iliustruojančią BNS Foto komandos parengtą fotogaleriją galite atsidaryti paspaudę nuorodą: https://bns.lt/nuotraukos/671f4d5a347622b3c61e801e

[email protected], Verslo naujienų skyrius

Rodyti: