2023.09.19 09:42 |Kategorija:  Cover news with delay
AFP-Scanpix nuotr.

Maskva ES suvaržymus rusų kelionėms vadina absurdiškais

Maskva, rugsėjo 19 d. (AFP-BNS). Maskva pirmadienį absurdiškais pavadino Europos Sąjungos įvestus suvaržymus į bloką atvykstantiems Rusijos piliečiams, įskaitant draudimą įsivežti kai kuriuos asmeninius daiktus.

Europos Komisija rugsėjo pradžioje pateikė naują išaiškinimą dėl procedūrų į ES atvykstantiems rusams, uždrausdama asmeninių automobilių įvažiavimą ir nuodydama, kad galėtų būti konfiskuojami tokie dalykai kaip išmanieji telefonai, nešiojamieji kompiuteriai ir kosmetikos produktai.

Rusijos užsienio reikalų ministerija pareiškė, jog šios taisyklės viršija absurdo ribas ir jog siekiama pakenkti paprastiems rusams, kad jiems taptų neįmanoma patekti į ES.

Rusų ministerija apkaltino bloką bandymu nuleisti naują geležinę uždangą ir kuo labiau apriboti žmonių bendravimo galimybes, taip pat įspėjo rusus pasverti riziką prieš vykstant į ES.

„Desperatiškas dabartinės ES vadovybės troškimas nuleisti naują geležinę uždangą Europoje dabar visiškai akivaizdus“, – sakoma pareiškime.

Kelionės iš Rusijos į Vakarus tapo daug sunkesnės Maskvai pradėjus didelio masto invaziją į Ukrainą. Reaguodama į invaziją, ES pernai uždarė savo oro erdvę Rusijos oro bendrovėms.

[email protected], Užsienio naujienų skyrius

Rodyti: