2024.06.29 09:20 |Kategorija:  Cover news with delay

V. Zelenskis: Rusija paleido 10 ukrainiečių civilių kalinių

Kyjivas, birželio 29 d. (AFP-BNS). Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis penktadienį pranešė, kad 10 Rusijoje ir Baltarusijoje įkalintų ukrainiečių civilių, tarp jų vienas politikas ir du kunigai, buvo išlaisvinti pagal susitarimą, kuriam tarpininkavo Vatikanas.

Per beveik pustrečių metų trunkantį karą Rusija ir Ukraina apsikeitė šimtais kalinių, paprastai vienas už vieną santykiu, tačiau civiliai kaliniai paleidžiami rečiau.

„Mums pavyko sugrąžinti dar 10 mūsų žmonių iš Rusijos nelaisvės“, – rašė V. Zelenskis „Telegram“ žinutėje. Neaišku, ar šis paleidimas yra mainų susitarimo, susijusio su Ukrainoje laikomais rusų belaisviais, dalis.

Pasak jo, kai kurie iš paleistų asmenų kalėjo nuo 2017 metų, suimti Rusijos kontroliuojamose Rytų Ukrainos dalyse, kurias tuo metu valdė Maskvos remiami separatistai.

Nuo to laiko Rusija aneksavo keturis Ukrainos regionus – Donecko, Chersono, Luhansko ir Zaporižios – kartu su 2014 metais užgrobtu Krymo pusiasaliu.

[email protected], Užsienio naujienų skyrius

Rodyti: 
 
 

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.

 

Naujienų srautas

Neprisijungusiems naujienos rodomos su 1 val. pavėlavimu.