2024.06.30 10:20 |Kategorija:  Cover news with delay

Kupiškio rajono savivaldybė būsimiems policininkams skirs po 5 tūkst. eurų

Vilnius, birželio 30 d. (BNS). Kupiškio rajono savivaldybė įsipareigojo skirti 5 tūkst. eurų vienkartines išmokas siekiant pritraukti trūkstamų specialistų į Kupiškio rajono policiją.

Bendradarbiavimo sutartis dėl finansavimo programos šią savaitę pasirašyta tarp Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato ir Kupiškio rajono savivaldybės.

„Programą sukūrėme neatsižvelgdami į tai, kad dabar labai didelis specialistų trūkumą. Tiesiog vadovai, užbėgdami įvykiams už akių, kadangi kolektyvas yra senas, nori motyvuoti ateinančius pareigūnus, kad išliktų savame rajone“, – BNS sakė Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Jukniūtė.

Kupiškio rajono policijos komisariate šiuo metu yra dešimt laisvų etatų.

Panevėžio apskrities vyriausiasis policijos komisariatas pranešė, kad finansavimu galės pasinaudoti į Kupiškio savivaldybę iš kitos apskrities atvykę pareigūnai ir jauni kolegos, užimsiantys pirminės ar vidurinės grandies pareigybes.

Pareigūnai privalės eiti pareigas ne trumpiau kaip trejus metus.

Panevėžio apskrities policija jau sudarė sutartis su visomis savo apskrities rajono savivaldybėmis.

Nuo pirmosios sutarties pasirašymo 2022 metų liepą, priimta 17 naujų pareigūnų: aštuoni Rokiškio rajone, septyni Panevėžio rajone ir du Biržų rajone.

Sutartis nepasirašyta su Panevėžio miesto savivaldybe.

Autorė Karolina Ambrazaitytė

[email protected], Lietuvos naujienų skyrius

Rodyti: 
 
 

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.

 

Naujienų srautas

Neprisijungusiems naujienos rodomos su 1 val. pavėlavimu.
 

Pirmadienis, liepos 01

2024.07.01 18:17
Užsienio naujienos 2024.07.01 18:17
2024.07.01 10:42
Lietuvos politika 2024.07.01 10:42